Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a emis, în perioada 12 – 17 aprilie, 12 ordine de eliminare a unor materiale cu conținut ilegal în mediul online publicate pe platformele TikTok (7), Facebook (3), X (2).
‘Deciziile CNA urmăresc eliminarea conținutului ilegal raportat, inclusiv redistribuirile și replicările conținutului în cauză. De asemenea, ulterior ordinului, platforma are obligația de a nu mai permite reîncărcarea aceluiași conținut ilegal’, se arată într-un comunicat al CNA transmis către Agerpres.
Potrivit sursei citate, impactul total al deciziilor CNA aferent conținutului dat spre eliminare la data monitorizării a fost de 179.181 de urmăritori și 1.691.647 aprecieri.
Deciziile de eliminare au vizat, printre altele, dezinformarea și incitarea la violență, incitarea la ură, apologie a regimurilor totalitare.
Deciziile privind ordinul de a acționa împotriva unui conținut ilegal din online sunt publicate pe site-ul www.cna.ro.
‘Încurajăm publicul să se adreseze CNA și să sesizeze conținutul ilegal din online, prin simpla completare a formularului de petiții de pe site-ul instituției. Considerăm că este la fel de util să fie consultat Ghidul pentru combaterea conținutului ilegal din online, care poate fi descărcat de pe prima pagină a site-ului CNA’, informează comunicatul citat.
Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat un „îndrumar” pentru candidații la alegerile prezidențiale din România, programate pentru 4 mai 2025. Atrage atenția precizarea AEP privind interzicerea oricăror critici la adresa contracandidaților.
Astfel, din punctul 6 reiese că membrii USR nu pot face campanie electorală nici pe conturile personale de pe rețelele sociale pentr un alt candidat decât cel propriu.
Pe de altă parte, de la punctul 7 aflăm că este interzisă și simpla critică a unui contracandidat la prezidențiale.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News