Ramona Chiriac se suspendă de la șefia Reprezentanței Comisiei Europene: candidează la europarlamentare

Ramona Chiriac
Sursa foto: Captura Video: Facebook - Comisia Europeană în România

Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a comunicat deja decizia de a candida la alegerile pentru Parlamentul European către forurile ierarhice superioare şi serviciile relevante ale Comisiei Europene, anunţă instituţia, miercuri, într-un comunicat.

În plus, aceasta a solicitat suspendarea din activitate prin aprobarea de concediu fără plată din motive personale, Mara Roman, şefa adjunctă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, urmând a asigura continuitatea activităţii.

”Ca orice cetăţean european, funcţionarii şi agenţii temporari ai Comisiei Europene au dreptul de a candida în alegeri. Doamna Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a comunicat deja decizia de a candida la alegerile pentru Parlamentul European către forurile ierarhice superioare şi serviciile relevante ale Comisiei Europene”, se precizează în comunicat.

Reprezentanţa Comisiei precizează că ”în acelaşi timp, ţinând cont de prevederile Regulamentului de stabilire a Statutului funcţionarilor şi a Regimului aplicabil celorlalţi agenţi ai Comunităţii Economice Europene şi ai Comunităţii Europene a Energiei Atomice, dar şi de procedurile interne ale Comisiei Europene,Ramona Chiriac a solicitat suspendarea din activitate prin aprobarea de concediu fără plată din motive personale cu caracter imperios conform prevederilor articolului 17 ale sus numitului regulament.

”Doamna Mara Roman, şefa adjunctă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, va asigura continuitatea activităţii”, mai anunţă instituţia.

Ramona Chiriac va deschide lista comună a alianţei PSD-PNL la alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Chiriac este diplomat de carieră, cu aproape 20 de ani de experiență în afacerile UE, inclusiv la nivel local în România.

Ramona Chiriac a fost consul general al României în Munchen din 2016 și face parte din serviciul diplomatic român din 2008. Înainte de experiența de peste un deceniu în funcții diplomatice, a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, în special pentru pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE.

În cadrul Ministerului Integrării Europene al României, ea a fost responsabilă în special pentru promovarea valorilor UE.

Chiriac a absolvit studii europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca din România. Deține două diplome de master, una în studii europene și alta în studii de gen.

Comisia Europeană menține reprezentanțe în toate capitalele statelor membre ale UE și în birourile regionale din Barcelona, ​​Bonn, Marsilia, Milano, München și Wroclaw. Reprezentanțele sunt ochii, urechile și vocea Comisiei pe teren în statele membre ale UE. Acestea interacționează cu autoritățile naționale, părțile interesate și cetățenii și informează mass-media și publicul despre politicile UE. Șefii de reprezentanțe sunt numiți de președintele Comisiei Europene și sunt reprezentanții săi politici în statul membru în care sunt detașați.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: