Condamnatul penal Vlasov vrea să pună mâna din nou pe CCIR

Mihail Vlasov

Fostul șef al Camerei de Comerț, Mihail Vlasov, eliberat anul trecut după ce a executat doar 1 an și 2 luni de pușcărie dintr-o condamnare de 8 ani – încearcă să destabilizeze prin diverse tertipuri actuala conducere a Camerei de Comerț.

Acesta a fost surprins de reporterii PS News, miercuri, 17 iulie, la Hotel Mercur, București, alături de șefii Camerelor de Comerț din Bacău, Vâlcea si Sibiu – Doru Simovici, Valentin Cismaru, Octavian Isăilă – pe care îi instigă în a-i face plângeri actualei conduceri a CCIR.

PS News publică în exclusivitate fotografia de la „cina cea de taină”:

Mihail Vlasov discută cu Doru Simovici, Valentin Cismaru, Octavian Isăilă/ Sursa foto: PS News

Apropierea dintre Vlasov și cei 3 nu e nouă. Ca urmare a influenței pe care o are Vlasov se pare asupra celor 3, camerele de Comerț și Industrie din județele Sibiu, Bacău și Valcea anunțau în martie acțiuni fără precedent împotriva conducerii Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR). Cele trei Camere de Comerț acuzau o devalizare estimată la aproximativ 5 milioane de euro de către un ”grup infracțional organizat” , potrivit comunicatului de presă.

Reprezentații celor trei camere spun că faptele grave pe care le-au semnalat justiției și imprejurările ”care lezează grav veniturile si activitatea CCIR”, au fost descoperite la finalul anului trecut.

Cine este Mihail Vlasov

Pe data de 3 noiembrie 2022, instanța supremă l-a condamnat pe Mihail Vlasov, ex-deputat, de profesie avocat, la 8 ani închisoare într-un dosar în care fusese acuzat, printre altele, de delapidarea CCIR, inclusiv prin faptul că jucase la ruletă vreo 700.000 de lei din banii instituției. Iniţial, în august 2018, Mihail Vlasov primise o condamnare la Curtea de Apel Bucureşti de 9 ani şi 10 luni închisoare.

Numai că Mihail Vlasov n-a stat 8 ani la închisoare, ci doar un 1 an și 2 luni. Judecătorii i-au scăzut din pedeapsă perioada petrecută în arest preventiv și au ținut cont de faptul că are peste 60 de ani, astfel încât pe 19 ianuarie 2022 Tribunalul Vaslui l-a lăsat în libertate. Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a fost eliberat condiționat pe 25.11.2021, iar termenul de liberare condiționată i se împlinește după 6 ani și 10 luni adică în septembrie 2028.

DNA l-a pus sub acuzare pe Mihail Vlasov pentru că, în perioada 2008 – 2014, abuzând de funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta.

Potrivit procurorilor, au fost adus grave prejudicii atât Camerei de Comerţ, cât şi SC Romexpo SA, la care CCIR este acţionar majoritar.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL