Conferință FBI, la CCIR Bihor: Impactul atacurilor cibernetice în atenția mediului de afaceri bihorean

conferinta ccir
Sursa foto: CCIR
Camera de Comerț și Industrie Bihor (CCI Bihor), cu suportul Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Serviciului Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) la București și Biroului Federal de Investigații (FBI) pentru România și Moldova, a organizat, de curând, conferința „Cele mai bune practici în domeniul securității cibernetice din S.U.A. – amenințări, tendințe și soluții”, se arată în comunicatul de presă al instituției.
Pe măsură ce tehnologia evoluează, atacatorii cibernetici dezvoltă noi metode și instrumente pentru a exploata vulnerabilitățile din sistemele informatice. Majoritatea atacurilor vizează furtul de date personale sau bancare, fraudarea tranzacțiilor financiare sau șantajul cibernetic (ransomware). Totodată, multe atacuri cibernetice sunt posibile din cauza neglijenței în implementarea măsurilor de securitate cibernetică adecvate. Astfel, companiile care nu își protejează suficient infrastructura digitală devin ținte ușoare pentru atacatori. În acest context, mediul de afaceri din România trebuie să aibă un plan de măsuri bine pus la punct de prevenire a unor astfel de atacuri.
„Suntem onorați să fim gazda acestui eveniment cu o tematică de interes pentru mediul de afaceri, mai ales în contextul în care digitalizarea reprezintă o prioritate pentru toate companiile, indiferent de mărime sau domeniu de activitate. Abordarea securitătii cibernetice este o necesitate, iar prezența unor specialiști cu experienta vastă în domeniu, dornici să împartășească cele mai bune sfaturi reprezintă o oportunitate pentru toți participanții la dezbatere. Dorim sa adresăm multumiri partenerilor implicați în acest eveniment, specialiștilor precum și celor prezenți”, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie Bihor, Ioan Micula.

Specialștii FBI prezenți la eveniment susțin că în ultimii 12 ani, numărul parteneriatelor dintre FBI și companii a crescut exponenţial, ceea ce a făcut ca schimbul de informații să se desfășoare foarte ușor. Pentru FBI acest schimb de informații a fost esențial pentru a putea stabili în mod concret dacă este vorba de un atac local, regional sau internațional. În ceea ce privește România, absolut toate acțiunile FBI au fost și sunt în colaborare cu autoritățile competente, atunci când a fost vorba despre protejarea instituțiilor de stat. Se precizează că, în continuare, este nevoie de o colaborare la fel de bună și cu companiile private pentru a putea preveni în acest mod orice încercare de spionaj economic.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL