Continuă dezbaterile pe proiectul bugetului de stat pe 2024 în Parlament, marţi ar urma să intre în plenul reunit

Deputati, voteaza in timpul sedintei Plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului în care Guvernul îsi angajeaza raspunderea pe un program politic, in Bucuresti, marti, 11 martie 2014.. Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos
Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comisiile reunite de buget-finanţe continuă marţi dezbaterile pe proiectul legii bugetului de stat pe 2024, marţi după-amiază urmând să intre în dezbatere în plenul reunit. Votul final este programat pentru miercuri, potrivit programului aprobat de conducerea Parlamentului.

Luni, comisiile de buget finanţe au avizat proiectele de buget ale Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Ministerului Sănătăţii, Ministerului Culturii, Ministerului Public, Ministerului Educaţiei, Dezvoltării, Mediului, precum şi bugetele mai multor instituţii, precum SRI, SIE, SPP, ANI, CNA, CNSAS, Curtea de Conturi, ANSVSA, Consiliul Legislativ, CCR, Avocatul Poporului, Senatul şi Camera Deputaţilor, Administraţia Prezidenţială.

Au primit avize şi bugetele ministerelor Justiţiei, Internelor, MApN şi Ministerul Afacerilor Externe, Transporturilor, Energiei.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, afirma după vot că vor avea anul viitor programe pentru sprijinirea companiilor din România, scheme de ajutor de stat noi cum este ConstructPlus, dar le vor continua şi pe cele care încurajează producţia, cum este cea pentru industria prelucrătoare.

”Vom continua toate programele de susţinere a antreprenoriatului şi promovarea României ca destinaţie turistică”, mai afirma Oprea

”În anul care urmează, Ministerul Culturii are prevăzută o alocare bugetară cu peste 16% mai mare faţă de anul pe care îl încheiem, ceea ce ne va permite să susţinem evenimentele culturale majore, dar şi programele şi proiectele de investiţii demarate în ultimele luni. Am prezentat astăzi, în comisiile pentru cultură ale Parlamentului, priorităţile de finanţare prevăzute în bugetul pe anul 2024, un buget care ne provoacă să fim cumpătaţi şi relevanţi în modul în care utilizăm resursele pentru a putea susţine cât mai bine sectoarele culturale, pentru a creşte accesul la cultură şi pentru a proteja şi pune în valoare patrimoniul prin investiţii”, afirma şi ministrul Culturii, Raluca Turcan.
Ministrul Finanţelor afirma că cea mai importantă parte a acestui buget este modernizarea marilor servicii publice.
”Am subliniat acest lucru încă de la începutul audierii mele de astăzi în cadrul Comisiilor reunite de Buget – Finanţe din Parlament. Împreună, Educaţia şi Sănătatea au beneficiat, în 2023, de un buget de 100,7 miliarde lei. În 2024, vedem că cele două mari servicii publice să aibă alocat un buget pentru de 137,4 miliarde lei”, spune ministrul.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL