Ciucă: PNL are cei mai buni primari şi cei mai buni președinți de consilii județene

Foto: INQUAM Photos George Calin

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a afirmat în ședința Colegiului Director Judeţean al PNL Brașov că liderii liberali din ţară şi-au îndeplinit obiectivele şi s-a arătat încrezător în reuşita alegerilor. 

„PNL le-a cerut liderilor să construiască. Și a construit în orase, comune, județe, a construit în țară. Poate nu întotdeauna ne-am indeplinit obiectivele. Poate am si gresit. Dar am facut-o cu buna credintă. Eu am incredere la Brașov și peste tot in tara, unde ne-am angajat să câștigăm alegerile”, a declarat Ciucă.

Ciucă: Avem cei mai buni primari și cei mai buni președinți de consilii județene

„Sunt zone unde preponderant, natural se câștigă alegerile de către liberali. Iar chestiunea aceasta se întâmplă din 3 motive: 1, pentru că avem cei mai buni primari si cei mai buni candidați la CJ, consilii județene, 2. PNL e partidul cu cea mai bună și lungă credibilitate în România și Europa. 3. PNL a construit și românii au încredere să-i acorde votul pentru a construi. Ne profilăm, așa cum ne place să credem, ca o țară puternic europeană. România e o țară mare în Europa, nu e o țară mică. Vă mulțumesc pentru energia și ambiția dumneavoastră, ambiție și încredere în sine. Noi ne-am pierdut increderea de sine. Poate rolul nostru e să le vorbim românilor despre încrederea în sine și ce am făcut.

Și colegii noștri au vorbit despre contextul acesta în care în lupta electorală deja se umblă cu jigniri, induceri în eroare, fake-uri, de cei care nu au făcut nimic in viața lor, dar cu care cred ei că le câștigă încrederea românilor”, a afirmat liderul PNL.

Nicolae Ciucă a afirmat totodată că pemtru PNL sunt importante toate organizaţiile, fie că sunt destinate femeilor, tinerilor su bătrânilor: „Avem aici în sală și șefa organizației de femei, șefa organizației de tineret, aș fi vrut să văd aici și pe șeful organizației de seniori. Consider că e foarte important ca folosind aceste valori, de la organizația de tineret, femei, să nu-i lăsăm pe cei care încearcă să amăgească oamenii și să nu aducă nimic în viața lor, să nu-i lăsăm să inducă în eroare, să mintă despre tot ce s-a reușit la nivelul administrațiilor locale, centrale liberale. Trebuie să vem curajul să le vorbim oamenilor, aici s-a vorbit despre ce s-a realizat în municpiul Brașov pe vremea mandatului domnului Scripcariu”

Ciucă: Guvernarea liberală, cea mai mare absorbție de fonduri europene

Liderul PNL a readus în atenţie faptul că guvernarea liberală a adus României cea mai mare absorbţie de fonduri europene

În guvernarea liberala cea mai mare absorbție de fonduri europene, intr-un an de zile să ajungem de la 50 la sută în 2022 la 75 la suta, să inchidem absorbtia la 96 la suta, in conditiile in care in primul ciclu am avut 9 la suta. Deci se poate să obținem aceste fonduri europene, e nevoie de voință, trudă , osteneală, astfel nu se face nimic. Dacă se merge de la 9 pana la 2… Trebui să muncești să trudești până când termini. S-ar putea ca alții să fie eficienți în intervalul de la 9 la 2, dar mă indoiesc”, a adăugat acesta.

„România nu-şi permite instabilitate politică”

Referitor la Alianța PNL cu PSD, Ciucă a spus că Românânia nu-și poate permite instabilitate politică.

„Să vă spun ceva și despre acest construct politic cu PSD. Sunt în sală oameni care toată viața lor au avut acestă luptă, competiție direct cu membrii PSD. Ne aflăm într-o situație care de la fiecare dintre noi nu cerem decât să lăsăm deoparte tot ce tine de diferentele, divergentele, orgoliului politic al nostru, nu e vorba de PNL, PSD. România nu si-a permis, nu poate sa-si permita o instabilitate politica, a guvernarii in conditiile în care avem razboi la graniță, indicatorii nu sunt la nivel global cei mai încurajatori”.

Dar cu toate aceastea, România a reușit să fie una din cel e mai stabile din Europa, a crescut economic, 4,1 %, 2,1 % anul trecut, perspectivă de peste 3%, putem să creștem economic. Am făcut tot pentru menținerea valorilor noastre liberale la care nu vom renunta: vorbim de cota unică, tot ce a insemnat cota unica de impozitare, TVA, protejare mediu afaceri și obiectivul nostru politic de crestere a clasei de mijloc. O tara e stabilă pe o clasa de mijloc consolidată. Astea sunt si raman liniile noastre indiferent de construcţia politică.

Analizand cifrele, dialogul cu toate formatiuni politice, nu exista alta formula de majoritate politica. Si atunci vom continua sa ramanem in această formula politică. Am reusit să ajungem la intelegere pe judetele unde nu evem primarii de municipiu sau președinti CJ, avem sondajele din tara. Români sunt oameni care judecă, își doresc perspectivă, siguranta. De asta trebuie să le vorbim oamenilor ca să înțeleagă demersul nostru politic. Pentru că eu cred în primul rând în doamne și în tineri. Nu numai eu cred. Și doamnele cred în noi, pentru că am văzut cine ne votează”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Despre candidați PNL în Brașov, Nicolae Ciucă a spus:

„Domnul primar Scripcariu, nu a venit dumenalui la noi. La mine și la dl secretar general. Când analizam și făceam această hartă a oamenilor potriviți, am făcut și măsurătorile… Încă de anul trecut l-am căutat. I-am zis: pregătiți-văDupă mai multe întâlniri l-am convins să accepte candidatura la primărie. Am reușit să-l convingem și iata-l angajat pe această nouă candidatură și sunt convins că va fi benefică pentru brașoveni. Cu echipa liberalilor brașoveni va fi în continuare cel mai bun primar al brașovenilor”.

Adrian Veștea, prima data l-am întâlnit când am făcut Consiliul Național la Poiana Brașov și ajungând să ne câștige încrederea, să părăsească președinția CJ și să vină ministru, pentru că venea din administrație, știa ce trebuie să aplice, ministerul e destinat să slujească județele, administrația locală. Nu a venit, a zis nu vin până nu termin aeroportul de la Brașov. Și iata-l ministru la Dezvoltare, dar mai degrabă spun iata-l președinte înapoi la Consiliul Județean”.

Articol susţinut de PNL

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: