Medicii radiologi au devenit un lux în spitalele publice din România. Sunt 1.800 la peste 300 de spitale de stat, plus alte 200 private. Adică, 3 radiologi pentru un spital! Asta înseamnă un număr uriaș de pacienți, multă muncă și bani puțini, spun medicii,care se plâng că sunt plătiți prost pentru gărzile istovitoare. Așa a apărut exodul către privat, iar spitalele publice nu-și mai pot acoperi gărzile. Iar fără medic radiolog, pacienţii nu pot fi diagnosticaţi corect. Azi, la „Pacient în România”, vedem cum a ajuns în această situaţie o specialitate crucială în medicină şi în asigurarea sănătăţii pacienţilor.
Daniela Lascăr, medic radiolog, Spitalul Bagdasar-Arseni: Ne sufocă activitatea în spital, în sensul că trebuie să prestăm un număr mediu de 90-100 pacienți. La toate astea ar trebui să asigurăm continuitatea prin gardă.
Daniel sima, medic radiolog, Spitalul Bagdasar-Arseni: În momentul în care se deschid atâtea clinici private și tu ești la început de carieră cum să îți dorești să mergi într-un spital de urgență în care ai examinări fără număr, sub o presiune enormă și sub un risc enorm de malpraxis?
România a lăsat ani la rând radiologia la coada specializărilor medicale și acum decontează efectele. Suntem la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, unul din spitalele mari de urgenţă din România și care acum funcționează cu doar 7 radiologi.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News