Cum reușesc frații Tate să amâne condamnarea. DW: Autoritățile din România sunt mai blânde față de traficanți

Sursa foto: X / Andrew Tate

Andrew și Tristan Tate sunt cercetați pentru viol și abuz asupra femeilor de ani de zile, dar încă nu au fost condamnați. Pe 31 octombrie, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori înainte, judecătorul a amânat stabilirea unei date de începere a procesului, în urma cererilor avocaților care îi reprezintă pe cei doi bărbați de a suspenda procedura, scrie DW.

Pe 31 octombrie, o zi caldă și însorită de toamnă în capitala României, București, nu s-a întâmplat mare lucru în spațiul din afara magnificului Palat de Justiție neorenascentist din centrul orașului. Doar o echipă de televiziune a așteptat lângă clădire pentru a-i întâlni pe Andrew Tate și Tristan Tate, cei doi frați celebri și extrem de controversați care sunt judecați pentru trafic de persoane și abuz asupra femeilor, notează DW.

Audierea i-a vizat pe cei doi britanici cu milioane de urmăritori pe rețelele sociale, însă joi, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori înainte, judecătorul a amânat stabilirea unei date de începere a procesului în urma cererilor avocaților apărării de a suspenda procedura, inclusiv a cererilor care puneau la îndoială admisibilitatea probelor. Frații Tate, care sunt dubli cetățeni britanici-americani, au negat orice faptă greșită.

Procesul a fost amânat în mod repetat

Frații Tate, în special Andrew Tate – cândva un kickboxer – au atins faima mondială pe rețelele sociale în urmă cu peste un deceniu. Ei au milioane de urmăritori pe TikTok și alte platforme și și-au câștigat notorietatea cu opinii extrem de misogine și chiar instigare la violență împotriva femeilor. De asemenea, au răspândit mesaje rasiste, homofobe și de extremă dreaptă în postările și videoclipurile lor.

După ce Andrew Tate a fost arestat pentru scurt timp în Marea Britanie în 2015 pentru agresiune și presupus viol, el și fratele său Tristan s-au mutat în România în anul următor. Este posibil să fi făcut asta intenționat. România are unul dintre cele mai proaste rezultate din Uniunea Europeană în ceea ce privește abuzul asupra femeilor și traficul de persoane.

Rapoartele Comisiei Europene din 2023 arată că din cele peste 7.000 de femei care cad anual victime ale traficului și abuzului în UE, peste 3.000 provin din România. Justiția din România întârzie în procesarea acestor cazuri și nu este neobișnuit ca făptașii să amâne procesele și să nu fie niciodată condamnați.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: