Skip to content
Politică

Cum s-a văzut protestul de vineri pe micile ecrane

Câteva zeci de mii de români au protestat vinei seara în Piața Victoriei din Capitală, iar alte mii în principalele orașe din țară. În fața micilor ecrane milioane de cetățeni au urmărit imaginile cu intervenția în forță a Jandarmeriei. Ce posturi tv au preferat telespectatorii aflăm dintr-o analiză realizată de paginademedia.ro.

Realitatea TV. Postul a avut cea mai bună audienţă pe publicul comercial 18-49 de ani dintre toate staţiile de ştiri. În aproape toate intervalele. Totuşi, în cele mai multe ore, Antena 3 a fost cel mai urmărit post de ştiri la nivelul întregii ţări, chiar dacă timp de două ore, România TV a fost peste, dar diferenţele între staţii nu au fost semnificative, scrie paginademedia.ro

Realitatea TV a fost, de altfel, postul cu cea mai clară atitudine pro-piaţă, cu Rareş Bogdan şi Denise Rifai transmiţând din piaţă şi cu invitaţi în studio cu o opţiune clară. „Dragnea, criminalule!” s-a auzit cineva ţipând din platou, la intervenţia brutală a jandarmilor, în timp ce burtiera titra „Jandarmii, garda pretoriană a lui Dragnea.”

Audienţele staţiilor informative au „sărit” la ora 16.00, când au avut loc primele ciocniri între jandarmi şi protestatari. Posturile de ştiri au avut însă cele mai mari audienţe între orele 22.00 şi 24.00, când jandarmii au intervenit violent pentru a evacua piaţa.

Vârful de audienţă al postului Antena3 a fost între orele 23.00 şi 24.00, cu aproape 750.000 de români pe post.

Realitatea a ajuns la un vârf de 670.000 de români între orele 22.00 şi 23.00, apoape la egalitatea cu RTV şi Antena 3.

Citește mai mult: capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *