METEO Cum va fi vremea de Crăciun. ANM a actualizat prognoza

Sursă foto: X

ANM a emis prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion. Meteorologii anunță temperaturi cu valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă.

Meteorologii prognozează un Crăciun fără zăpadă, cu temperaturi blânde, chiar și în nord-estul României. Vremea se va încălzi de Crăciun și Revelion, precizează ANM.

La începutul săptămânii viitoare ne putem aștepta la temperaturi de maxim 14 grade Celsius, mai mari decât în mod obișnuit pentru acest interval, a anunțat ANM.

„În orele următoare, exceptând vântul de pe litoral, vremea este destul de liniștită. Este adevărat ceva mai mulți nori în partea de sud a țării. În rest se vede soarele.

Va rămâne această vreme stabilă până spre mijlocul săptămânii viitoare, ceea ce înseamnă că fenomenele de interes vor fi doar ceața, poate nebulozitatea joasă și aceasta cu precădere la începutul zilelor și din nou pe parcursul nopții, poate izolat aceasta să fie asociată cu burniță iar dacă apare pe parcursul nopții, atunci când temperaturile vor fi negative, nu este exclus ca burnița să formeze polei”, a spus meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie, Meda Andrei, potrivit Adevărul.ro.

„Din punct de vedere termic, zilele acestea sunt ceva mai răcoroase, cu temperaturi în general cuprinse între 2 și 6-7 grade, iar săptămâna viitoare se încălzește”, a precizat meteorologul ANM.

Joi și vineri, temperaturile mai scad puțin, iar prognozele ANM sugerează o ușoară încălzire de Crăciun.

Săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice, anunță ANM. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024. Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL