Dan Air renunță la suspendarea zborurilor de pe Aeroportul din Brașov. Explicațiile companiei

romania-insider.com
romania-insider.com

Compania aeriană Dan Air a transmis, marți, că va continua să zboare de pe aeroportul din Brașov.

Luni, directorul general al companiei anunța că analizează posibilitatea suspendării zborurilor de pe cel mai nou aeroport din România.

„Având în vedere situația creata până la acest moment ca urmare a problemelor ivite, respectiv lipsa aparaturii pentru îndepărtat păsările de pe raza aerodromului, lipsa organizațiilor de întreținere precum și refuzul extinderii programului operare de către controlorii de trafic, în situații de nevoie operațională cum au fost întâmpinate în săptămânile anterioare, DAN AIR a luat următoarea hotărâre: Prioritare fiind siguranța pasagerilor noștri, ne asumăm pierderile adiționale și greutăți întâmpinate și vă anunțăm că ne vom continua programul de zbor adaptat condițiilor oferite în prezent de către Aeroportul din Brașov.”, a informat compania marți.

„Menționăm că în urma solicitărilor noastre, Aeroportul Brașov ne-a transmis în cursul acestei zilei o comunicare potrivit căreia problema logisticii pentru îndepărtarea păsărilor din zona aeroportului din Ghimbav a fost rezolvată. Cu privire la lipsa organizațiilor de întreținere arătăm că suntem încă în așteptarea unui răspuns. Referitor la extinderea programului de operare, compania noastră a înaintat doua adrese, atât către Aeroportul Brașov, cât și către ROMATSA, solicitând extinderea programului de operare astfel încât să fie respectate cele transmise inițial de către toate părțile implicate. Arătăm că până la acest moment nu am primit încă un răspuns. De asemenea chiar și în cazul unui răspuns nefavorabil dar justificat ne arătăm disponibilitatea în identificarea unor soluții menite a rezolva problemelor pasagerilor așa cum am specificat și în conferința de presă susținută astăzi, 27.06.2023 la sediul companiei.”, au continuat reprezentanții Dan Air.

Potrivit acestora, compania va continua să opereze zborurile de pe Aeroportul Brașov astfel:

– zborurile care vor se vor derula în intervalul 07.00 – 19.00 nu vor suferi modificări;

– zborurile care se vor derula cu depășirea acestui program orar vor fi finalizate cu ajutorul transportului terestru pus la dispoziție de companie în mod gratuit.

„În acest fel ne vom asigura că pasagerii vor ajunge la destinația prevăzută inițial. În încheiere facem precizarea că aceste măsuri sunt temporare, fiind încrezători că instituțiile implicate ne vor asigura sprijinul că operațiunile DAN AIR să fie realizate conform programului de zbor stabilit și acceptat inițial. Ne cerem scuze față de pasagerii noștri și îi asigurăm că depunem toate eforturile necesare soluționării situației de față.”, a mai precizat sursa citată.

Compania DAN AIR anunța, luni, intenția de a-și suspenda operarea zborurilor de pe aeroportul Brașov, reprezentanții companiei low-cost românești spunând că nu pot opera în siguranță zboruri pe/ de pe aeroportul recent inaugurat. Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, investiție de 140 de milioane de euro, a fost deschis chiar în această lună.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL