Dan Motreanu: Peste 60% din solurile europene sunt nesănătoase şi se degradează continuu

sol pământ uscat secetă
Sursa foto: Dan Motreanu

Europarlamentarul liberal Dan Motreanu afirmă că peste 60% din solurile europene sunt nesănătoase şi se degradează continuu, iar România este puternic afectată de acest fenomen, un audit al Curţii de Conturi arătând că ”statele membre, în colaborare cu Comisia, nu au elaborat măsuri ţintite către regiunile cu soluri degradate şi nici nu au asigurat finanţare suficientă”.

”Peste 60% din solurile europene sunt nesănătoase şi se degradează continuu, iar România este puternic afectată de acest fenomen. Uniunea Europeană înregistrează pagube de peste 50 de miliarde de euro din cauza solurilor degradate”, a scris pe Facebook europarlamentarul liberal Dan Motreanu.

Acesta anunţă că va aborda această chesitune în grupul PPE şi va depune amendamente la propunerea Comisiei Europene privind protejarea solurilor.

Motreanu a participat la lucrările Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală a Parlamentului European, unde Curtea de Conturi a prezentat rezultatele analizei eforturilor UE pentru gestionarea durabilă a solului.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL