Data la care toţi românii își vor primi pensiile recalculate | Marcel Ciolacu:”E un drept al părinților,al bunicilor

Sursă foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit la Antena 3 CNN despre modalitatea de distribuire a sumelor rezultate în urma recalculării pensiilor programate pentru luna septembrie.

Recalcularea pensiilor a fost o temă de interes major pentru populație, iar această confirmare aduce claritate asupra modului în care vor fi distribuite aceste fonduri.

Premierul a fost întrebat dacă în septembrie sumele care vor rezulta după recalcularea pensiilor vor fi date integral sau în tranșe.

Într-un răspuns ferm, Marcel Ciolacu a asigurat pensionarii că aceștia vor primi banii fără tranșe.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, banii vor fi daţi pensionarilor integral.

„Integral cu data de 1 septembrie. Sunt și bugetate. S-a făcut impactul. Dar, ce mă deranjează…Că întotdeauna venim din nou să discutăm despre pensii.

E un drept al părinților, bunicilor noștri. Ei au muncit pentru acești bani”, a spus premierul, luni seară, la „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”.

Guvernul a aprobat, recent, normele de aplicare ale Legii pensiilor, pe baza cărora vor fi recalculate pensiile din sistemul public.

„Un element fundamental al acestor norme este că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi”, spune Marcel Ciolacu.

„Dimpotrivă, creștem pensiile românilor în mod echitabil, pe merit! Am majorat cu 13,8% pensiile în ianuarie 2024, iar începând cu septembrie 2024 plătim pensiile recalculate”, a transmis Ciolacu.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: