Decizie pregătită – Restricționarea accesului cu mașini în zona centrului istoric din Brașov, în anumite zile

Sursa foto: Wikipedia

Primăria municipiului Brașov a pus în dezbatere publică un document care reglementează circulația autovehiculelor în zona centrului istoric al orașului, în zilele de la sfârșit de săptămână și în cele în care sunt sărbători legale. Documentul definește, pe de o parte, zona considerată ”Centrul vechi” al Brașovului, iar pe de altă parte stabilește categoriile de autovehicule care au acces în această zonă și modalitățile de obținere a accesului. Brașovenii pot face propuneri pe acest subiect până pe data de 5 februarie.

Potrivit primarului municipiului Brașov, Allen Coliban, implementarea unor restricții pentru autovehicule în Centrul Vechi al orașului este o ”măsură pe care mii de brașoveni o susțin public”.

”Regulamentul propus consultării publice definește clar două aspecte. Primul este definirea zonei – Centrul vechi, tot ceea ce începe de la Bulevardul Eroilor și până la Pietrele lui Solomon, între Drumul Poienii și Tâmpa – o zonă care are două puncte principale de acces, strada Mureșenilor și strada Castelului. Toată această zonă se supraaglomerează cu ocazia sărbătorilor, dar și a weekend-urilor în care vin foarte mulți turiști. Al doilea aspect se referă la categoriile care au acces în această zonă și la modalitățile de obținere a accesului. Vorbim atât de acces permanent, cât și modalități de acces temporar”, anunță edilul, marți, pe rețelele de socializare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: