Deputatul Elena Hărătău: garanții solide din partea SUA privind securitatea Mării Negre

deputat pnl
Sursa foto: media.pnl.ro

Deputatul Elena Hărătău a comunicat faptul că susținerea de care România beneficiază din partea Statelor Unite ale Americii în ceea ce privește siguranța națională a fost reconfirmată prin adoptarea de către Senatul SUA a proiectului de lege privind securitatea regiunii Mării Negre.

  • Actul normativ are importanță pentru România ca pol estic al UE și NATO, reconfirmând interesul SUA pentru securitatea regiunii Mării Negre în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina.
  • Votul din forul legislativ al SUA va aduce beneficii României prin sporirea prezenței americane în domeniul militar și economic.
  • Întărirea capacităților de susținere ale SUA în zona Mării Negre va sprijini România în domenii-cheie precum apărarea, economia și energia.
  • Aceste aspecte sunt esențiale pentru consolidarea democrației și a statului de drept în România, precum și pentru creșterea calității vieții românilor.
  • Consolidarea prezenței SUA în zona Mării Negre va influența viitoarele amenințări de securitate și va sprijini securitatea platformelor de forare din zonele economice exclusive

„Actul normativ are o însemnătate deosebită pentru țara noastră, ca pol estic al Uniunii Europene și NATO, reiterând interesul partenerilor noștri strategici americani în vederea asigurării stabilității și securizării arealului Mării Negre, de o importanță geostrategică vitală în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina.

Votul din forul legislativ al SUA va avea consecințe dintre cele mai favorabile României, care va putea conta pe o prezență americană sporită, atât din punct de vedere militar, cât și economic.”, transmite Elena Hărătău, deputat PNL, citată de media.pnl.ro.

De asemenea, liberala precizează că: „Întărirea capacităților de susținere ale Americii în zona Mării Negre va însemna multiplicarea sprijinului primit de România în domenii-cheie, precum apărarea, economia, energia.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: