Economia SUA – creștere surprinzătoare

Sursa foto: Unsplash

Ritmul de creștere a economiei americane a fost mai rapid în trimestrul doi din 2024 decât estimau analiștii, iar inflația s-a diminuat, sporind așteptările privind reducerea dobânzilor în septembrie, de către Rezerva Federală a SUA (Fed), transmite Reuters.

Conform datelor publicate joi de Departamentul american al Comerțului, cea mai mare economie mondială a înregistrat un avans anual de 2,8% în perioada aprilie-iunie 2024, după o expansiune de 1,4% în primul trimestru din 2024. Economiștii se așteptau la un avans al PIB-ului SUA de 1,9% în trimestrul doi din 2024, arată Agerpres.

Ritmul de creștere a economiei SUA a fost sprijinit de soliditatea pieței forței de muncă și de majorarea stocurilor de către companii. Cu toate acestea, perspectivele pentru semestrul doi rămân neclare, piața muncii încetinește, ceea ce afectează câștigurile salariale.

Rata de economisire este sub media de dinaintea pandemiei, iar economiștii se așteaptă să se simtă încă efectele majorării dobânzilor. De asemenea, veniturile autorităților centrale și locale încetinesc, ceea ce ar putea afecta cheltuielile de consum. Cu toate acestea, analiștii nu se așteaptă la o recesiune, pe fondul reducerii dobânzilor așteptată în septembrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: