Egiptul va lăsa să intre ajutorul umanitar în Gaza prin punctul Kerem Shalom, potrivit Casei Albe

Sursa foto: Flickr

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi s-a angajat, într-o discuţie cu omologul său american Joe Biden, să ‘lase să treacă asistenţa umanitară’ în Fâşia Gaza prin punctul de trecere de la Kerem Shalom, din sudul Israelului, a transmis vineri Casa Albă, informează AFP.

‘Aceasta va ajuta să salveze vieţi’, adaugă comunicatul, potrivit căruia Biden, la rândul său, ‘s-a angajat pe deplin’ să lucreze în favoarea redeschiderii unui alt punct de trecere, cel de la Rafah, singurul dintre Egipt şi enclava palestiniană.

Israelul, care desfăşoară operaţiuni militare la Rafah, a preluat controlul acestui post de frontieră la începutul lunii mai, astfel încât trecerea asistenţei umanitare este blocată.

În discuţia de vineri, preşedinţii american şi egiptean au evocat de asemenea ‘noi iniţative vizând eliberarea imediată a ostaticilor şi instaurarea unei încetări imediate şi durabile a focului’ în Gaza.

Situaţia umanitară rămâne alarmantă în teritoriul palestinian după mai mult de şapte luni de război.

În acest interval, cel puţin 35.800 de palestinieni, în cea mai mare parte a lor civili, au fost ucişi, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: