Elena Udrea cere achitarea în dosarul „Gala Bute”. Documentul secret pe care se bazează

Elena Udrea
Sursa foto: Elena Udrea

Elena Udrea cere să fie achitată în dosarul „Gala Bute” și să fie eliberată din închisoare, în baza unui document „secret”, care ar aduce probe noi.

Elena Udrea se bazează pe un document secret al Serviciului Român de Informații, însă pe care Traian Băsescu l-a prezentat în 2018.

Documentul o disculpă prin omisiune, în sensul că ofițerii SRI care vorbesc despre un grup infracțional organizat la nivelul Ministerului Turismului nu spun nimic și despre o posibilă implicare a Elenei Udrea.

Ieri, Elena Udrea a fost scoasă de la Penitenciarul Târgșor și dusă în fața instanței, unde s-a judecat cererea de revizuire, dar și cererea de suspendare a pedepsei depusă de fostul ministru.

Cererea de revizuire poate fi depusă în cazul în care sunt aduse noi probe, care nu erau cunoscute de judecători la momentul soluționării cauzei.

Astfel, avocatul Elenei Udrea susține că au fost aduse noi argumente, conform cărora fostul ministru nu ar fi avut nicio legătură cu afacerile din Ministerul Turismului.

Elena Udrea a fost condamnată în acest dosar la șase ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu și luare de mită.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: