Emiratul Ras Al Khaimah estimează o creştere cu 10% a numărului de turişti, de la 1,2 milioane anul trecut

Sursa: Facebook

Ras Al Khaimah, unul dintre cele şapte emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite, a găzduit anul trecut 1,22 milioane de turişti, în creştere cu 8% faţă de anul 2022 şi susţinută de o creştere semnificativă de 24% an de an în ceea ce priveşte vizitatorii internaţionali. Emiratul estimează o majorare de aproape 10% a numărului de vizitatori, în acest an, până la aproape 1,3 milioane turişti, a declarat pentru News.ro Raki Phillips, CEO al Autorităţii pentru Dezvoltarea Turismului din Ras Al Khaimah, care a precizat că România este o piaţă importantă pentru această destinaţie.

”Anul trecut am raportat 1,22 milioane turişti, iar în ceea ce priveşte vizitatorii internaţionali a însemnat o creştere de 24%. Anul acesta vizăm o creştere de aproape 10% a numărului de vizitatori, deci vom ajunge la aproape 1,3 milioane. Asta e o creştere semnificativă pentru noi. Dar scopul nostru este ca în următorii cinci ani să primim peste 3,5 milioane turişti. Deci ne aăteptăm la o creştere exponenţială, undeva spre finalul lui 2028”, a declarat pentru News.ro Raki Phillips, CEO al Autorităţii pentru Dezvoltarea Turismului din Ras Al Khaimah.

Această majorare s-ar datora conectivităţii, dezvoltării destinaţiei, resorturilor care se construiesc.

”Este una dintre destinaţiile cu cea mai rapidă evoluîie. Suntem încă mici, dar ambiţiile noastre sunt să creştem rapid şi cred că toată munca noastră de acum ne va sprijini în acest sens”, a precizat el.

În ceea ce priveşte numărul turiştilor români, Raki Phillips afirmă că nu are o cifră exactă, dar România reprezintă o piaţă-cheie pentru emirat.

”Romania este o piaţă-cheie pentru noi. Ne-am uitat la lansarea unor chartere directe dinspre Romania spre Ras Al Khaimah şi sper să facem un anunţ în curând, în acest sens. Noi credem că Romania este o piaţă care se dezvoltă rapid. Noi am găzduit Campionatul Mondial de Minifotbal aici în Ras Al Khaimah, iar românii sunt campioni modiali! Au venit comunităţi de români, a fost ceva grandios. Deci pentru noi credem că există potential din Romania”, a precizat Raki Phillips, CEO al Autorităţii pentru Dezvoltarea Turismului din Ras Al Khaimah.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL