Ambasadorul R. Moldova: Avem o cooperare excelentă cu România

r.moldova - chirila
Sursa foto: Captură video

Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova la București,  este invitat în emisiunea Puterea Știrilor. Acesta vorbește despre relația bilaterală dintre România și vecina sa, R. Moldova, în contextul alegerilor electorale pentru cele două state.

R: Și că tot am adus în discuție relația București – Chișinău. Luna noiembrie va da startul la 3 ani electorali pentru R. Modova, în același timp 2024 va fi un an electoral pentru România. Considerați că cele două state vor continua trendul ascendent al relațiilor bilaterale, indiferent de rezultatele electorale? Sau mai degrabă va urma o perioadă ce va pune la încercare relațiile dintre București și Chișinău?

Victor Chirilă, ambasador R. Moldova: „Eu sunt sigur că și anul viitor vom avea între statele noastre o cooperare excelentă, în ciuda provocărilor. În ciuda acestor alegeri, care îți consumă energie și au impact asupra alegerilor în guvernare, sunt sigur că vom înainte cu proiectele agreate între noi. Vom începe construirea a trei poduri de la Pucheni-Ungheni, podul de la Leușeni Albița, un pod nou, și lucrările la construirea liniei de înaltă tensiune care va reuni România cu rețelele din nordul R. Moldova și o investiție în domeniul energetic din România. Cred că anul viitor vom avea și mai multe succese decât până în prezent. Și anul acesta a fost unul foarte bun, reușit. Au fost semnate câteva acorduri ce țin de reabilitarea unor poduri peste Prud, construirea de linii electrice Bălți-Suceava. Avem o agendă dinamică pe plan internațional. Cu ajutorul României vom reuși să obținem declanșarea deciziei de aderare la UE”, apreciază Chirilă, deși contextul este unul „greu și periculos”.

Datorită României, R. Moldova are gaz pentru iarna ce vine, mai adaugă diplomatul, care dă asigurări că cele două state vor avea și mai multe proiecte de succes în anul următor.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: