Blat PSD – AUR la Maramureş? Concubina candidatului PSD la primăria Baia Mare este reprezentanta AUR în BEJ

foto: 2mnews.ro

Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană nr. 26 Maramureş (în scriere, BEJ Maramureş) a fost completat ieri, 22 aprilie 2024, cu 8 din cei 12 membri-reprezentanţi ai partidelor politice (4 locuri au rămas vacante, urmând să fie completate în etapa a treia.

Printre aceştia, a fost avizat şi reprezentantul AUR în BEJ Maramureş. Acesta este… loana Simina Prodan, concubina lui loan Doru Dăncuş, candidatul PSD Maramureş pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare. De altfel, Dăncuş a fost anunţat iniţial (scripitic/oficial, pentru 2mnews, nu doar verbal, pe vreun hol de partid), de preşedintele AUR Maramureş, deputatul Darius Pop, drept candidatul AUR la Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, însă la două săptămâni după ce Dăncuş a pozat în candidat AUR, a fost racolat de PSD Maramureş, fiind anunţat şi urmând să fie înscris în competiția electorală ca şi candidat al social-democraţilor.

Dăncuş, viceprimar al urbei şi fost aghiotant de nădejde al fostului edil condamnat pentru corupţie, Cătălin Cherecheş, căruia i-a jurat public credinţă veşnică, a devenit după ruşinoasa fugă de ţară a acestuia primar interimar, înlocuindu-l la butoanele Primăriei aduse în pragul dezastrului financiar tocmai pe cel pe care l-a urcat pe propriul piedestal ca model al său în viață (modelul în viaţă a lui Dăncuş este acum într-o celulă a Penitenciarului Aiud, unde mai are de ispăşit 4 ani de închisoare pentru luare de mită).

Revenind la transferul preelectoral fără precedent în istoria politică postdecembristă, în care un candidat (în cazul de faţă loan Doru Dăncuş) îşi schimbă partidul pentru care candidează în doar două săptămâni, în urbea de pe malul Săsarului, care musteşte de zvonuri în această perioadă (cele mai multe fără suport real), a apărut și este dezbătut şi cel al existenței unui blat electoral între AUR şi PSD.

În acest caz, zvonul are şi câteva argumente reale: transferul candidatului la principala primărie din judeţ s-a făcut în linişte, tacit, fără vociferările cu care au obişnuit publicul adversarii electorali reali. Ca și când nu e mare lucru, deşi e.

Apoi, PSD a gafat strategic, prezentând fotografi în care preşedintele PSD Maramureş (Gabriel Zetea). candidatul AUR/PSD la Primăria Băii Mari (Doru Dăncuş) şi preşedintele AUR Maramureş (Darius Pop) apar umăr lângă umăr, încărcați de evlavie electorală, la Catedrala ortodoxă din municipiu, în prezenţa episcopului. Deputatul Pop (AUR) a încercat să lămurească situația, motivând-o printr-o întâmplare, explicând că cei doi pesedişti s-au postat lângă el. Pesediştii n-au spus nimic.

În toate discuțiile pe care le-am avut cu cei doi preşedinţi judeţeni pe tema unui blat electoral PSD & AUR în Maramureş, atât Zetea, cât şi Pop mi-au subliniat că acesta nu există. Mai mult, Zetea alătura în acest subiect şi inexistența vreunui blat cu PNL, deşi nu l-am întrebat niciodată despre existenţa vreunuia.

Și de această dată, cerându-le celor doi (Zetea și Pop) să explice/argumenteze în vreun fel care este raționamentul pentru care reprezentantul AUR în BEJ Maramureş a fost desemnată concubina candidatului PSD la Primăria Baia Mare (loana Simina Prodan, prezentată în cercurile intime cu sintagma „viitoarea soţie”), Zetea a precizat că el poate să vorbească doar de reprezentantul PSD în BEJ și că nu are „nicio înţelegere (n. mea, electorală) nici cu AUR, nici cu PNL”. Pop nu a avut nicio reacţie. Deși, orice strateg de campanie l-ar fi sfătuit că este necesară explicația unei evidenţe din ce în ce mai argumentată de ceea ce vedem cu toții că se întâmplă.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu modul de desemnare şi relevanţa reprezentantului unui partid în BEJ, câteva precizări. De regulă, partidele desemnează în aceste funcţii o persoană apropiată de partid, nu neapărat un membru, care a servit partidul prin fapte edificatoare și care poate să susțină intersele partidului, acesta având deplină încredere că o va face. Și acum întrebarea: Cum a servit AUR Simina Prodan, concubina candidatului PSD Doru Dăncuş şi ce fapte de arme o recomandă pentru ca AUR să aibă certitudinea/încrederea deplină că va servi interesele partidului, în contextul în care majoritatea covârşitoare a membrilor AUR nici măcar nu o cunosc?

Citeste mai mult aici

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: