Companie de software: Mediul de business solicită statului român să amâne aplicarea amenzilor privind e-Factura

Sursa foto: Ministerul Finanțelor

Mediul de business solicită statului român să amâne cu şase luni aplicarea amenzilor privind e-Factura, în contextul în care serverele ANAF sunt indisponibile ore întregi, zile la rând, arată NextUp, companie de software din Romania. Compania acuză ANAF că face teste pe banii antreprenorilor şi precizează că e-Factura a generat cel mai mare haos din ultimul deceniu în mediul antreprenorial.

”Mediul de business solicită statului român să amâne aplicarea amenzilor privind RO e-Factura, până când infrastructura ANAF va fi funcţională şi stabilă 99,99%, chiar dacă acest lucru ar presupune o amânare de până la şase luni”, arată  NextUp, companie de software din România, care oferă soluţii de automatizare a trimiterii facturilor în SPV (Spaţiul Privat Virtual).

Solicitarea vine în contextul în care serverele ANAF sunt indisponibile ore întregi, zile la rând şi nu receptează documentele transmise prin e-Factura de către contribuabili.

Compania NextUp, care este în contact direct cu peste 6.000 de antreprenori şi IMM-uri din întreaga ţară, impactate de noile schimbări, a înaintat o adresă oficială către Ministerul Finanţelor prin care solicită statului să vină în întâmpinarea contribuabilului cu o infrastructură stabilă şi cu o capacitate adecvată pentru volumul mare de documente.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: