Iohannis, la ceremonia de învestirea a noului șef al Armatei: Preluați mandatul într-un context de securitate dificil

Klaus Iohannis. Inquam Photos
Sursa foto: Inquam Photos

Președintele Klaus Iohannis a participat, joi, la ceremonia de învestire în funcție de șef al Statului Major al Apărării a generalului Gheorghiță Vlad. Președintele a transmis un mesaj pentru militari și a trasat directivele pentru mandatul noului șef al Armatei.

Discursul președintelui Klaus Iohannis:

„Participăm astăzi la ceremonia de învestire a domnului general – locotenent Gheorghiță Vlad ca Șef al Statului Major al Apărării, în aceste momente simbolice legate de sărbătorirea Zilei Naționale a României, când marcăm 105 ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Domnule general Petrescu,

Vă felicit pentru modul în care ați asigurat conducerea Statului Major al Apărării și pentru realizările obținute în mandatul dumneavoastră, în care v-ați confruntat cu două crize majore, cea sanitară, determinată de pandemia de COVID-19, și cea de securitate, generată de războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, care a evidențiat clar importanța strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică.

În acest mediu impredictibil și dificil, Armata României, alături de aliați și parteneri, a acționat ferm pentru asigurarea unei posturi de descurajare și apărare credibile pe Flancul Estic al NATO și pentru sprijinirea Ucrainei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: