Criza migranților. 41 de oameni au murit într-un naufragiu în largul Italiei

Patruzeci și unu de migranți au murit într-un naufragiu în largul insulei italiene Lampedusa, au declarat supraviețuitori pentru presa locală, citată de BBC.

Un grup de patru persoane care au supraviețuit dezastrului le-a spus salvatorilor că se aflau pe o ambarcațiune care a plecat din Sfax, în Tunisia. Aceasta s-a scufundat în drum spre Italia.

Cei patru supraviețuitori, originari din Coasta de Fildeș și Guineea, au ajuns miercuri la Lampedusa.

Își riscă viața pentru un trai mai bun

Peste 1.800 de persoane și-au pierdut viața până acum în acest an în timpul traversării din Africa de Nord spre Europa.

Supraviețuitorii – trei bărbați și o femeie – au declarat salvatorilor că se aflau pe o ambarcațiune care transporta 45 de persoane, inclusiv trei copii.

Aceștia au declarat că ambarcațiunea, care avea o lungime de aproximativ 7 metri, a plecat din Sfax joia trecută, dar s-a scufundat în câteva ore după ce a fost lovită de un val mare. Se pare că doar 15 persoane purtau veste de salvare. Ei au fost salvați de o navă de marfă și apoi transferați pe o navă a pazei de coastă italiene.

Paza de coastă italiană a raportat duminică două naufragii în zonă, dar nu este clar dacă această navă este una dintre ele.

Autoritățile tunisiene spun că Sfax, un oraș portuar aflat la aproximativ 130 km de Lampedusa, este o poartă de acces populară pentru migranții care caută siguranță și o viață mai bună în Europa.
În ultimele zile, bărci de patrulare italiene și grupuri de caritate au salvat alte 2.000 de persoane care au ajuns în Lampedusa.

Tunisia a cunoscut în ultimele luni un val de rasism împotriva africanilor de culoare, iar tentativele de a părăsi țara cu barca au crescut.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: