Eduard Hellvig: Consilierii personali, o specie distinctă de curteni

Sursa foto: hellvig.com

Eduard Hellvig a scris pe platforma X despre „o specie distinctă de curteni”, și anume consilierii personali. Potrivit fostului șef al SRI, aceștia „nu au nevoie de nicio simbrie pentru trudă; le este suficientă privirea mulțumită a șefului și SMS-ul de Crăciun”, pentru că ei „își revarsă consiliile exclusiv din dragoste de țară și din dorința de a face ceva semnificativ alături de un om deosebit”.

Hellvig mai spune că „firul scurt al consilierilor personali are însă o hibă majoră”, pentru că „în strădania de a face curat în jurul șefului, pentru a umple cu sine spațiul rămas liber, consilierii-cărți de vizită își izolează omul, îl taie de la izvoarele firești ale exercitării puterii”. Iar din această cauză aceștia „își pun deseori șeful în situația ingrată de a se scuza și de a repara stricăciuni”.

Eduard Hellvig: Pe mochetele puterii de la noi și din alte părți de lume își plimbă încruntat pașii o specie distinctă de curteni: consilierii personali. Specialiștii în toate, cunoscători în nimic. Cum și eu am fost inițiat în realitățile politicii din această postură acum vreo două decenii, vă invit să mă credeți, sunt specialist. În zilele noastre, consilierii personali sunt și onorifici.

Ei nu au nevoie de nicio simbrie pentru trudă; le este suficientă privirea mulțumită a șefului și SMS-ul de Crăciun. Consilierul personal își revarsă consiliile exclusiv din dragoste de țară și din dorința de a face ceva semnificativ alături de un om deosebit. Sau de mai mulți, succesiv, dacă pe șefi îi mătură vreo demitere. În fond țara se iubește necondiționat, iar următorul șef este, la rândul său, ați ghicit, un om deosebit.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: