Cătălin Predoiu, prezent la finalizarea cursurilor şcolilor postliceale ale MAI a 1.524 de absolvenţi

Cătălin Predoiu / Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sursa foto: Inquam / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a participat, vineri, la evenimentul prilejuit de finalizarea cursurilor şcolilor postliceale ale MAI, promoţia aprilie 2024, a 1.524 de absolvenţi care vor deveni poliţişti, jandarmi, pompieri sau poliţişti de frontieră.

„Este un moment cu o încărcătură emoţională aparte cu atât mai mult cu cât reprezintă începutul unei noi etape în viaţa fiecăruia dintre ei, precum şi asumarea responsabilităţii unei cariere în slujba oamenilor. Am încredere că perioada de pregătire le-a oferit cunoştinţele teoretice şi practice necesare pentru a face faţă situaţiilor din teren, dar îi îndemn, totodată, să fie în continuare deschişi, dornici să se perfecţioneze şi să înveţe din experienţa colegilor mai vechi din structurile unde îşi vor desfăşura activitatea”, a declarat, vineri, Cătălin Predoiu, potrivit unui comunicat de presă.

El a precizat că drumul pe care şi l-au ales nu este unul uşor, ci plin de provocări, care uneori poate implica riscuri şi sacrificii, multe ore petrecute în condiţii dificile, departe de cei dragi.

„Ştiu că aşteptările sunt mari, atât din partea viitorilor lor superiori sau din partea colegilor, cât mai ales din partea cetăţenilor, a celor care se uită către angajaţii MAI cu încredere şi cu speranţa că le vor fi mereu alături. Faţă de aceştia au datoria să nu-i dezamăgească, să dea dovadă de implicare şi profesionalism de fiecare dată când sunt chemaţi să intervină, în misiuni de ordine publică sau în situaţii de urgenţă”, a spus Predoiu.

Ministrul a precizat că tinerii care intră în rândurile MAI trebuie să ştie că este important să dea dovadă de probitate morală în orice moment şi în orice acţiune întreprinsă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL