Forţele speciale israeliene au intrat în spitalul Nasser, singura unitate medicală încă funcţională în Gaza

Sursa: X

Forţele speciale israeliene au intrat în spitalul Nasser din Khan Younis, au confirmat joi atât Forţele de Apărare ale Israelului (IDF), cât şi Ministerul Sănătăţii din Gaza, relatează CNN.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a declarat că armata israeliană are „informaţii credibile, din mai multe surse, inclusiv de la ostatici eliberaţi”, potrivit cărora Hamas a ţinut anterior ostatici la acest spital şi este posibil ca trupurile ostaticilor decedaţi să fie în spital.

Hagari a declarat că forţele IDF „desfăşoară o operaţiune precisă şi limitată în interiorul spitalului Nasser”.

„Ocupaţia israeliană ia cu asalt Complexul Medical Nasser şi îl transformă într-o cazarmă militară după ce a demolat zidul sudic şi a intrat pe acolo”, a declarat dr. Ashraf Al-Qidra, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza. El susţine că buldozerele militare israeliene sapă în gropile comune care au fost amenajate în interiorul complexului.

Acţiunile Israelului vin la o zi după ce sute de civili au fost forţaţi de forţele israeliene să părăsească spitalul, pe care îl foloseau ca adăpost. Un material video filmat marţi la spital arată coloane de fum în perimetrul acestuia, un buldozer israelian distrugând un zid din perimetrul spitalului şi un vehicul blindat intrând în incinta spitalului. Sunetul focurilor de armă poate fi auzit pe tot parcursul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: