Ilie Bolojan anunţă deschiderea circulaţiei pe pasajul rutier subteran dintre Sântandrei şi Oradea

Sursă foto: Facebook / Ilie Bolojan

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan anunţă că, marţi, se va deschide circulaţia pe pasajul rutier subteran dintre Sântandrei şi Oradea. Acestea subtraversează drumul expres ce leagă Oradea de autostrada Transilvania, iar în zona limitrofă va fi cel mai important nod rutier din judeţul Bihor. Lucrprile la nodul rutier vor începe anul viitor.

”Mâine dimineaţă, în jurul orei 10.00, se va deschide circulaţiei pasajul rutier subteran de pe drumul de legătură dintre comuna Sântandrei şi zona Cazaban din Oradea. După ce timp de mai multe luni circulaţia a fost deviată, în aceste zile se execută ultimele lucrări: semnalizările rutiere, montarea bordurilor de la marginea pistei de biciclete şi legarea la sistemul de evacuare a apelor pluviale”, anunţă, luni, preşedintele CJ Bihor.

Ilie Bolojan precizează că pasajul are o înălţime de 5 metri, două benzi de circulaţie de 3,5 metri lăţime fiecare, o pistă de biciclete şi un trotuar late de peste 3 metri.

Acestea subtraversează drumul expres ce leagă Oradea de autostrada Transilvania.

”În zona limitrofă acestui pasaj va fi cel mai important nod rutier din judeţul Bihor: intersecţia cu drumul expres Arad – Oradea şi legăturile cu Oradea şi Sântandrei. Lucrările la nodul rutier sunt cuprinse în proiectul drumului expres Arad – Oradea şi vor începe anul viitor. Această soluţie de trafic, pasaje şi bretele de viraj dreapta, va înlocui soluţia iniţială cu sens giratoriu şi va fluidiza circulaţia”, a mai transmis preşedintele CJ Bihor.

Ilie Bolojan precizează că, după deschiderea circulaţiei prin noul pasaj, constructorii de la Strabag vor trece la completarea terasamentului drumului expres, în zona pe unde a fost necesară devierea circulaţiei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: