Maternitatea Oradea: se modernizează Compartimentul Terapie intensivă neonatală

neonatologie-oradea
Sursa foto: media.pnl.ro

Proiectul privind modernizarea Compartimentului Terapie intensivă neonatală din cadrul Maternității Oradea a primit finanțare prin PNRR. Valoarea acestuia este de 22.194.473 lei, fără TVA.

„Prin acest proiect, pe cele 4 componente ale sale, se va realiza: dotarea cu 5 paturi noi de terapie intensivă neonatală, împreună cu aparatura medicală aferentă, dotarea a 5 paturi de terapie intensivă neonatală existente în compartimentul de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală și dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală de screening.

O parte importantă a proiectului o constituie centrul de training și formare în domeniul neonatologiei. Datorită faptului că, la ora actuală, Maternitatea Oradea nu dispune de un astfel de centru, amenajarea și dotarea sa va avea un impact pozitiv asupra formării continue a cadrelor medicale pentru tratarea corespunzătoare a pacienților nou-născuți în stare gravă. Centrul va avea o suprafață utilă de 253,12 mp și va fi amenajat la subsolul clădirii Policlinicii (Calea Clujului, nr. 50). Acesta va fi dotat cu trei săli de simulare, o cameră de control și o sală de curs.

Astfel, aparatele, echipamentele moderne vor permite salvarea mai multor nou-născuți, cu complicații mai puține și șanse mai bune la un prognostic optim pe termen lung, fapt ce va crește inclusiv satisfacția personalului medical”, transmite serviciul de comunicare al primăriei Oradea, citat de media.pnl.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: