Medic primar pediatrie: Sunt foarte mulţi copii cu gripă / Vin cu febră mare, cu modificarea stării generale

Sursă foto: https://www.medical-congresses.ro

Dr. Ana Maria Davitoiu, medic primar pediatrie la Spitalul ”Victor Gomoiu” din Capitală, a afirmat, miercuri seară, că vin foarte mulţi copii cu gripă, ei au febră mare, modificarea stării generale şi a precizat că pacienţii, cu cât sunt mai mici, cu atât simptomele sunt mai spectaculoase: nu mănâncă, zac.

Ana Maria Davitoiu a fost întrebată, miercuri, la Medika TV, cum este perioada aceasta de răceli şi de gripă, ce cazuri vede.

“Vedem multe cazuri. Mi se pare că cumva am pierdut sezonalitatea pe care o aveam când învăţam noi medicină, bolile de vară, bolile de iarnă, cumva nu ştiu dacă post-pandemic sau în ce context, cel mai probabil post-pandemic că avem o prevalenţă foarte mare de îmbolnăviri, de boli acute, cu etiologii foarte variate”, a afirmat Ana Maria Davitoiu.

Ea a prezentat şi câteva cazuri mai des întâlnite cu care copiii se prezintă la spital.

“Cu pneumonii cu virus respirator sinciţial şi la copii mici, dar şi copii mai mari ceea ce nu e foarte caracteristic. Sunt foarte frecvente infecţiile cu streptococ sau forme de scarlatină. Sunt foarte mulţi copii cu gripă, gripa este probabil pe locul întâi, mai puţin Covid decât altădată şi din păcate sunt cazuri de rujeolă”, a explicat medicul primar de pediatrie.

Ana Maria Davitoiu a mai fost întrebată care este patologia cu gripă a celor mai mici pacienţi.

“Vin cu febră mare, cu modificarea stării generale, cu cât sunt mai mici, cu atât simptomele sunt mai spectaculoase: nu mănâncă, zac. Avantajul gripei, dacă pot să zic asta, este că are diagnostic etiologic. Îi testăm cu test rapid şi stabilim diagnosticul. (…) Toţi cei care vin şi sunt diagnosticaţi etiologic cu gripă beneficiază şi de tratamant specific. Tratamentul pentru gripă este unul etiologic, substanţa activă care acţionează special pentru gripă, împotriva virusului şi tratamentul simptomatic. Tratamentul etiologic este Tamiflu”, a mai adăugat medicul primar de pediatrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: