Mercedes se întoarce la modelele accesibile

Mercedes-Benz
Sursa foto: Facebook - Mercedes-Benz

Strategia lansată de Mercedes-Benz în ultimii doi ani, prin care a încercat să maximizeze profiturile, bazându-se pe modelele vârf de gamă, cele mai scumpe, și-a atins limitele, la finalul crizei de semiconductori, într-un moment în care trăsăturile pieței s-au schimbat din nou. Compania vrea să pună din nou accent pe mașinile din segmentele entry, în special în SUA, pentru a-și atinge țintele de vânzări.

Mercedes vrea să atingă un volum de 300.000 de automobile vândute în SUA, în 2024, și pentru a reuși, strategia companiei mizează pe modelele ieftine, din segmentele inferioare, în locul celor top-end. Reprezentanții companiei au anunțat dealerii din SUA că vor lansa în acest an 25 de noi modele, între care se vor afla și cele din segmentele entry și mediu, atât sedanuri cât și SUV-uri, din clasele compactă și medie. De asemenea, modelele echipate cu motoare cu combustie, inclusiv hibridele, vor fi readuse în atenția clienților, ca urmare a încetinirii cererii pentru vehicule electrice, vizibile pe toate piețele lumii, inclusiv în SUA. Informația transmisă dealerilor a fost dezvăluită de Automotive News, pe baza surselor prezente la eveniment.

Analiștii susțin că decizia este una corectă, într-un moment în care cererea de automobile a scăzut, iar timpul în care poate fi vândută o mașină pe stoc a crescut. Această situație favorizează vânzările de mașini ieftine, care pot fi livrate rapid, cu profit.

Strategia Mercedes orientată către segmentul high-end a fost prezentată de CEO-ul Ola Kallenius în 2022, acest anunțând la acel moment faptul că va dirija investițiile de dezvoltare ale companiei către segmentele cu profituri foarte mari, în detrimentul segmentelor entry. Vânzările din ultimul an au arătat însă că performanțele mărcii sunt susținute în special de mașinile cu prețuri mai accesibile, din segmentele C și D, adică Entry și Core, chiar dacă prețurile medii de tranzacționare pentru mașinile Mercedes au crescut.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: