Pieţele bursiere europene au închis luni în scădere. Care este cauza

bursa
Sursă foto: Bursa de Valori București

Pieţele bursiere europene au închis luni în scădere, după date sub aşteptări privind creşterea economiei chineze în trimestrul al doilea, care au redus optimismul investitorilor, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,6% şi majoritatea sectoarelor şi burselor majore au fost în scădere.

Indicele acţiunilor companiilor producătoare de bunuri de uz casnic a coborât cu 2,6%, în timp ce acţiunile băncilor au crescut cu 0,5%.

Indicele Stoxx 600 a câştigat 2,94% săptămâna trecută, conform datelor Eikon, consemnând cea mai puternică săptămână din martie.

La nivel global, pieţele au fost stimulate de cifrele inflaţiei mai scăzute decât se aşteptau din Statele Unite şi de pariurile crescânde privind o politică monetară mai puţin agresivă a Rezervei Federale.

Investitorii evaluează cifrele produsului intern brut din China, care a crescut cu 6,3%, în termeni anului, sub aşteptările economiştii.

Acţiunile retailerului elveţian de bunuri de lux Richemont au scăzut cu 8,6% luni, după ce cifrele sale de vânzări au arătat o încetinire a cererii din SUA şi o revenire semnificativă în Asia.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,23%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,12%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,38%, informează news.ro.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: