Produse contrafăcute în valoare de peste 240 de milioane de lei, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţia de Frontieră / Facebook
Sursa foto: Poliţia de Frontieră

Produse contrafăcute în valoare de peste 240 de milioane de lei au fost descoperite de poliţiştii de frontieră în primele nouă luni ale anului, iar cele mai multe cazuri s-au înregistrat la frontiera cu Bulgaria, în zona Giurgiu. Au fost constatate 847 fapte de natură infracţională referitoare la dreptul de proprietate intelectuală, de 3,3 ori mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră au transmis sâmbătă, că poliţiştii de frontieră împreună cu alte autorităţi au desfăşurat acţiuni, în primele nouă luni ale anului, pentru descoperirea traficului cu produse contrafăcute.

“În urma acestor acţiuni, poliţiştii de frontieră au constatat 847 fapte de natură infracţională referitoare la dreptul de proprietate intelectuală, de 3,3 ori mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă 2022, când au fost depistate 254”, au anunţat reprezentanţii IGPF.

Astfel, poliţiştii de frontieră – independent sau în colaborare cu lucrătorii vamali – au depistat următoarele bunuri contrafăcute purtând însemnele unor mărci internaţionale protejate: 283.791 bucăţi articole de îmbrăcăminte şi lenjerie; 77.661 perechi încălţăminte; 223.040 bucăţi produse cosmetice şi de parfumerie; 24.555 bucăţi articole de marochinărie; 2.820 bucăţi ochelari de soare; 11.640 bucăţi accesorii telefoane (căşti, huse, încărcătoare); 560 bucăţi ancore chimice epoxidice; 289.465 jucării.

Bunurile, în valoare toată de peste 240 de milioane lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră şi trimise spre expertizare titularilor de marcă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: