Realizarea unui sediu modern reprezintă o formă de respect faţă de activitatea magistraţilor şi a cetăţenilor

Romeo Marian Ursu
Sursa foto: Facebook

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat marţi, după inaugurarea obiectivului de investiţii Extinderea Tribunalului Gorj, că realizarea acestui sediu modern, în care au fost investite circa 12 milioane lei, reprezintă o formă de respect faţă de activitatea magistraţilor, dar şi a cetăţenilor şi va îmbunătăţi condiţiile celor care vor lucra aici – judecători, procurori, avocaţi, grefieri, iar justiţiabilul va simţi altfel interacţiunea cu cei care înfăptuiesc actul de justiţie.

”Ieri, am fost la Penitenciarul Rahova unde am dat în folosinţă 196 de noi locuri de cazare amenajate conform standardelor europene. Astăzi, punem încă o cărămidă la temelia infrastructurii sistemului judiciar şi mulţumesc tuturor celor implicaţi. Ceea ce vedem aici este o muncă de echipă. Un parteneriat bun cu Ministerul Dezvoltării şi Compania Naţională de Investiţii. Îi mulţumesc domnului ministru Adrian Veştea”, a spus ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu a arătat că ”realizarea acestui sediu modern, în care au fost investite circa 12 milioane lei, reprezintă o formă de respect faţă de activitatea magistraţilor, dar şi a cetăţenilor”.

”Acest sediu nou va îmbunătăţi condiţiile celor care vor lucra aici – judecători, procurori, avocaţi, grefieri -, şi, am convingerea, că şi justiţiabilul va simţi altfel interacţiunea cu cei care înfăptuiesc actul de justiţie. O justiţie de calitate, în care oamenii să aibă încredere, are nevoie de resursă umană adecvată calitativ şi numeric, un ansamblu normativ clar, coerent şi predictibil care să răspundă nevoilor sociale şi o infrastructură fizică şi informatică modernă pentru desfăşurarea eficientă a tuturor activităţilor”, a afirmat aceasta.

Gorghiu a precizat că, cu cât se vor mobiliza mai bine pe toate cele trei condiţii, cu atât sistemul de justiţie din România va fi mai eficient. Ministrul a mai spus că a participat, săptămâna trecută, la reuniunea consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), unde a avut şi o întrevedere cu comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, iar una dintre temele discutate a fost eficientizarea sistemului de justiţie din ţara noastră, precum şi cele mai recente evoluţii ale reformelor din justiţie, dintre care cea mai importantă este ridicarea MCV.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: