Schimbări legislative pe piața tranzacțiilor cu terenuri arabile

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: Unsplash

Se schimbă legislația ce vizează terenurile compuse dintr-o suprafață aflată în intravilan și o suprafață în extravilan, cu destinația agricolă.

Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților a votat pentru raportul de adoptare a unui proiect  ce vizează schimbarea legislației privind vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan. Proiectul, care a trecut de Senat în septembrie 2022, dorește să clarifice cadrul legal existent, în condițiile în care, în practică, au apărut numeroase probleme și interpretări.

Astfel, una dintre modificări vizează situația terenurilor compuse dintr-o suprafață aflată în intravilan, cu categoria de folosință curți, construcții și o suprafață în extravilan, cu destinația agricolă.

Este o situație des întâlnită în mediul rural și astfel s-a decis scoaterea acestor terenuri de sub incidența legii, dacă terenul respectiv este cuprins în același număr cadastral.

“Terenurile agricole situate în intravilan, terenurile care formează un singur imobil, identificat printr-un singur număr cadastral, situate parțial în intravilan, cu categoria de folosință curți-construcții și parțial în extravilan, cu destinație agricolă, precum și terenurile agricole situate în extravilan a căror suprafață nu depășește 1 ha și care au o limită comună cu terenurile aflate în intravilan, nu intră sub incidența prezentei reglementări”, se arată în varianta care a trecut de Senat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: