Ședință CGMB: Achiziționarea a 100 de dispozitive de testare antidrog și amenzi pentru neachitarea parcării

CGMB
Sursa foto: Inquam / Alberto Grosescu

Consilierii municipali ai Capitalei se întrunesc în şedinţă joi, de la ora 10,00, iar printre proiectele pe care urmează să le dezbată se numără achiziţionarea a 100 de dispozitive de testare antidrog, împrumuturi de 43 de milioane de lei pentru Trustul de Clădiri Metropolitane şi Compania Energetica Servicii, precum şi vacantarea unui post în CGMB în urma demisiei fostului viceprimar Horia Tomescu.

CGMB urmează să ia act de încetarea mandatului de consilier municipal al lui Horia Tomescu, ca urmare a demisiei acestuia. Postul se declară vacant urmând să fie ocupat de un alt membru USR. Conform referatului constatator, Horia Tomescu şi-a înaintat demisia pe 22 septembrie.

CGMB va discuta achiziţionarea a 100 de dispozitive de testare antidrog, la o valoare estimată de 3,7 milioane lei. Conform proiectului, iniţiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu, aceste dispozitive vor fi puse la dispoziţia Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. În prezent, Poliţia Capitalei are în dotare un număr de nouă aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, dintre care opt sunt utilizate de Brigada Rutieră, iar unul este utilizat de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Strada Steaua Roşie urmează să devină „Romulus Rusan”, iar denumirea de Piaţa Ronald Reagan va fi atribuită intersecţiei Strada Paris cu Strada Washington. Proiectul privind schimbarea denumirii Străzii Steaua Roşie a fost iniţiat de consilierul municipal USR Nicorel Nicorescu, care susţine, în referatul de aprobare, „desprinderea definitivă de embleme şi simboluri din perioada comunistă”. Al doilea proiect vizează schimbarea denumirii de Piaţa Strasbourg în Piaţa Ronald Reagan, pentru spaţiul public situat la intersecţia Străzii Paris cu Strada Washington, din Sectorul 1. Totodată, se aprobă amplasarea în spaţiul public respectiv a monumentului de for public Ronald Reagan. Un alt proiect de pe ordinea de zi se referă la schimbarea denumirii de Piaţa Ion Cantacuzino în Piaţa Voicu Enăchescu, pentru spaţiul public situat la intersecţia Străzii Johannes Gutenberg cu Strada Silfidelor, Sector 5.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: