Trotinetele electrice, interzise pe litoral până la finalul anului

trotinetă electrică
Sursa foto: Creative Christians on Unsplash

Trotinetele electrice administrate de companiile Bolt și Uber au fost retrase din Constanța, conform aplicațiilor mobile unde se precizează că vehiculele sunt indisponibile, iar presa locală arată că Primăria Constanța nu a mai prelungit autorizațiile acordate pentru acest an companiilor respective.

Contactată de reporterii publicației Info Sud-Est, Primăria Constanța a precizat că autorizațiile de funcționare ale firmelor Bolt și Uber nu au mai fost prelungite pentru anul acesta: “Din cauza numeroaselor încălcări ale prevederilor regulamentului, actele administrative emise pentru anul 2023 nu au mai fost prelungite”.

De asemenea, municipalitatea consideră că trotinetele electrice ale celor două companii au pus în pericol siguranța traficului rutier și pietonal.

“S-au constatat și alte încălcări ale regulamentului, precum staționarea pe partea carosabilă, în dreptul trecerilor de pietoni, a stațiilor de autobuze și pe pistele de biciclete. Multe trotinete electrice blocau căile de acces în blocuri și alte instituții publice, staționau în zona spațiilor verzi și a altor perimetre interzise (faleze, zona peninsulară etc.) uneori și trei zile, deși aveau stații alocate pe toata raza municipiului Constanța. Au fost dispuse zeci de măsuri tehnico-administrative de ridicare de pe domeniul public a trotinetelor electrice aparținând celor doi operatori economici întrucât a fost pusă în pericol siguranța traficului rutier sau pietonal”, conform Primăriei Constanța, citată de Info Sud-Est.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: