Tumoare gigant, descoperită la o fetiţă de trei ani, operată cu succes la un spital din Iaşi

Sursa foto: X

O fetiță de trei ani a fost operată cu succes de o tumoare gigant de 8 centimetri pe creier de medicii de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Simptomele care au alertat părinţii micuţei.

Daniela Lăcrămioara Varej, mama fetiței, spune că aceasta a ajuns la Spitalul de Copii din Botoșani cu simptome de vărsături, somnolență, iar medicii au trimis-o la mai multe investigații în urma cărora s-a stabilit că are o tumoare pe creier.

„Am venit cu ambulanța de la Botoșani, ne-au trimis aici, ne-au dat o șansă, și cu ajutorul Domnului, Erika este acum bine”, spune mama fetei.

Potrivit medicilor din Iași, fetița a fost transferată de la Botoșani cu simptome de hipertensiune intracraniană. Fetița acuza dureri de cap severe, însoțite de vărsături și tulburări de vedere de ceva timp. Ea a fost diagnosticată cu o tumoră la nivelul trunchiului cerebral.

„Aceste tumori sunt destul de rare și afectează în principal copiii, deoarece se dezvoltă din resturi embrionare în timpul dezvoltării intrauterine. Operația a fost una complexă, iar pregătirea preoperatorie a durat ceva timp, deoarece fetița avea și o bronhopneumonie care a trebuit tratată înainte de intervenția chirurgicală.

A existat un moment în care echipa medicală a fost foarte stresată, deoarece infecția pulmonară putea pune în pericol operația. După stabilizarea stării pulmonare, am efectuat intervenția chirurgicală, dar tumoarea era extinsă din trunchiul cerebral până la nivelul celei de-a cincea vertebre cervicale, ceea ce a făcut rezecția tumorală dificilă și delicată.

Tumoarea se afla într-o zonă a creierului cu funcții vitale, cum ar fi controlul respirației și al inimii, ceea ce a crescut gradul de dificultate al intervenției. Orice daună la aceste tracturi nervoase ar fi putut avea consecințe catastrofale, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: