Uniunea Naţională a Sindicatelor TESA din Sănătate anunţă că va organiza un protest solicitând majorarea salariilor 

Sursă foto: uniuneatesa.org

Uniunea Naţională a Sindicatelor TESA din Sănătate anunţă că va organiza, marţi, un protest în faţa Ministerului Sănătăţii, solicitând majorarea salariilor cu 25%, aşa cum a fost aprobată pentru personalul din CAS, şi eliminarea completă a discriminării personalului TESA, în noua lege a salarizării.

Protestul va avea loc în faţa clădirii Ministerului Sănătăţii, între orele 12.30-14.30, conform autorizaţiei primite de la Primăria Capitalei, arată reprezentanţii Uniunii TESA din Sănătate, sâmbătă, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, ministrul Alexandru Rafila va primi o delegaţie a Uniunii TESA între orele 14.00-14.30.

Sindicaliştii afirmă că demonstraţia va avea loc ca o reacţie de susţinere a protestelor colegilor din aproape toate spitalele ţării, proteste începute după ce Guvernul a decis majorarea salariilor doar pentru personalul  din cadrul CAS.

”Timp de 7 ani de zile personalul TESA din Sănătate a fost continuu discriminat de actuala lege a salarizării”, adaugă ei.

Solicitările sindicaliştilor sunt majorarea salariilor cu 25%, cum a fost aprobată pentru personalul din CAS, eliminarea completă a discriminării TESA, în noua lege a salarizării.

”Aceste acţiuni de protest ar putea culmina cu încetarea lucrului pe termen nelimitat în unele sectoare TESA, în cazul în care discriminarea salarială nu va înceta. Este strict necesar ca până la apariţia noii legi a salarizării, Guvernul să facă cât mai curând un gest de dreptate pentru personalul nemedical din sănătate. Varianta de salarizare în sănătate elaborată la nivelul Ministerul Sănătăţii şi predată Ministerului Muncii, ca propunere pentru integrare în noua lege a salarizării, o considerăm ca fiind una acceptabilă pentru continuarea negocierilor. România este singura ţară din UE în care există o groapă salarială între personalul medico-sanitar şi cel de suport nemedical (tehnic-economic-administrativ – TESA) din sectorul sanitar şi unde nu se ţine cont de o echitate în raportul studii – experienţă – importanţa muncii!”, conchid sindicaliştii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: