Evoluția producției de carne de porc în ultimii 25 de ani (grafic dinamic)

porci
Foto: Crzstal Spring Hog Equipment

Principalii producători  de carne de porc: Spania, Germania, Franța, Polonia, Țările de Jos, Danemarca, Italia și Belgia reprezintă aproximativ 86% din producția totală a UE.

Următorul grafic dinamic prezintă evoluția producției de carne de porc în milioane de tone în ultimii 25 de ani.

Observăm creșterea susținută a Chinei până la apariția pestei porcine africane în 2018 și cum, după o cădere spectaculoasă, producția de carne și-a revenit.

În ceea ce privește clasamentul principalelor țări producătoare, vedem că pentru primele patru locuri nu a existat nicio schimbare în ultimii 25 de ani, dacă luăm în considerare UE în ansamblu, în timp ce pentru celelalte locuri, vedem că Rusia și Vietnamul a progresat în detrimentul Canadei.

Defalcând datele pentru UE (graficul de mai jos), vedem că Spania, în 2020, a devenit principalul producător din UE, înlăturând Germania, care a pierdut 20 de ani ca lider, și devenind al treilea mare producător din lume după China și Statele Unite, până anul trecut, când a fost depășită de Brazilia.

Graficul de mai sus (fără China) cu UE reprezentată de principalii producători (Spania, Germania, Franța, Polonia, Țările de Jos, Danemarca, Italia și Belgia),  reprezintă aproximativ 86% din producția totală a UE.

 

Sursa:3trois3

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL