EXCLUSIV Ce plănuiesc liderii PNL București

OUG privind migraţia aleșilor locali îi destabilizează serios pe liberali, iar liderii partidului gândesc tot felul de soluții ca să îi țină în partid, cu forța, pe cei care sunt tentați să meargă într-o altă formațiune politică. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri, 4 din cei 6 aleși locali liberali din sectorul 2 au decis să treacă la partidul lui Tăriceanu. Situația este asemănătoare și în celelalte sectoare, ceea ce le dă mari dureri de cap liderilor PNL București.

Citește : EXCLUSIV Nouă lovitură dură pentru liberali. O organizație a PNL din București pleacă in corpore la Tăriceanu

Surse din cadrul PNL București ne-au precizat că în următoarele zile toți aleșii liberali din București vor fi obligați să își reitereze atașamentul pentru acest partid și să dea în scris că vor rămâne la PNL.

”O să îi obligăm să facă o hârtie prin care să spună că rămân la PNL. Este singura variantă să aflăm cine e cu noi, cine vrea să plece la Tăriceanu sau la alt partid. Nu putem sta 45 de zile în această tensiune că nu știu cine pleacă. Plus că mai sunt situații în care unii caută să negocieze și cine are de oferit mai mult, acolo să meargă. Vreau să clarificăm odată situația: cine rămâne e bine venit, cine vrea să plece, să plece”, ne-a precizat unul din liderii PNL București.

Conform ordonanței de urgență, un ales local are dreptul să treacă o singură dată la un alt partid. Astfel, dacă un ales local își exprimă intenția, în scris, să rămână la PNL, apoi nu vor mai putea pleca la un alt partid, având în vederea această prevedere că pot o singura dată să treacă la o altă formațiune politică, fără să își piardă mandatul.

Aceeași sursă ne-a mai dezvăluit că la nivelul Consiliului General, fiecare dintre aleșii PNL și PDL au fost chemați la negocieri.

”I-au chemat pe fiecare în parte și le-au făcut tot felul de promisiuni. De exemplu, unui consilier general i-ar fi promis că dacă vine la PSD, o să facă tot posibilul să îi numească soția viceprimar, într-unul din sectoare. Altuia i-ar fi promis că îl va susține politic pentru anumite funcții în deconcentrate. În acest context, vrem să aflăm cine vrea să rămână. Chiar nu ne permitem 45 de zile să stăm așa în tensiune. Avem de dus o campanie prezidențială”, a mai precizat aceeași sursă.

În aceeași situație se află și cei din PDL. Trei dintre consilierii generali PDL și-au dat ieri demisia din partid și au decis să rămână independenți, dar susținând majoritatea PSD-PPDD.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: