EXCLUSIV Victor Negrescu (PSD): „PSD a jucat un rol important în realizarea Podului de la Brăila”

Sursă foto: Irinel Ionel Scrioșteanu
Sursă foto: Irinel Ionel Scrioșteanu

Nu inaugurăm proiecte pentru câștigul electoral, spune Victor Negrescu, invitat în emisiunea Puterea Știrilor, cu Marinela Angheluș. Negrescu e mai degrabă preocupat de decalajele de timp dintre depunerea cererilor pentru finanțarea proiectelor din PNRR și dislocarea sumelor de la UE. Acesta spune că orice întârziere ne costă.  

Întrebat dacă riscăm să pierdem bani pentru PNRR, Negrescu a spus:  

„Nu vorbim despre acest risc în prezent, dar, evident, aceste decalaje întârzie implementarea proiectelor. Noi trebuie să finalizăm implementarea proiectelor până la finalul verii 2026. Deci o întârziere de 4, 5, 6 luni în aprobarea unei cereri de plată, automat are consecințe în fluxurile financiare. România avea nevoie de această rambursare pentru cererea de paltă 2, care s-a aprobat acum și vine până la finalul verii.

Avem nevoie de aceste resurse. Acum vom primi undeva spre 2 mld de euro, aproape 3 mld de euro. Aceste 3 mld de euro sunt necesare în economia națională pentru bugetul de stat, mai ales că sunt și cheltuieli angajate de la bugetul public și avem nevoie de aceste rambursări pentru a echilibra bugetele și a avea bani pentru alte investiții”.

„Cred că PSD a jucat un rol important în realizarea Podului de la Brăila”

Având în vedere că inaugurarea Pdodului de peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat în timpul mandatului lui Ciolacu, putem vorbi de un câștig electoral al acestui partid?, a fost întrebarea Marinelei Angheluș.  „Cine ia felia cea mai mare?”, a întrebat aceasta.

„Eu cred că nu este vorba despre o felie. Cei care cred că atunci când inaugurezi poți câștiga electoral, se înșală.  

În același timp, este o realitate. Este o realitate faptul că cei prezenți la această reuniune au contribuit, fiecare dintre ei, la realizarea acestui proiect mare și că, da, iată, partidele tradiționale, chiar dacă sunt criticate de partide noi, de pe margine, totuși, au livrat și acest proiect.

Chiar dacă toți spuneau că nu se poate, în ultimii ani, iată că partidele tradiționale au făcut lucrul acesta și PSD cred că a jucat un rol important. MInistrul Sorin Grindeanu, când a fost premier, a fost cel care a dat drumul acestui proiect. Domnul ministru Mihai Tudose, care e din zona Brăilei, a contribuit, este unul dintre autorii principali.  

Există autori ai acestui proiect, care au contribuit foarte mult la realizarea sa și salut inclusiv partide care au susținut realizarea sa. Eu cred că asta trebuie să facem, indiferent de cine este autorul, să livrăm lucruri pentru oameni, pentru cetățeni.

Avem și sondaje de opinie, pe care le-ați prezentat și dvs, partide anti-sistem, extremiste, care atacă pe toată lumea, critică pe toată lumea, n-au niciun fel de soluție și care folosesc disputele între partidele tradiționale pentru a-și maximiza scorul electoral. Ele pot distruge ceea ce am realizat în toți acești 30 de ani”, a spus Negrescu.  

https://www.youtube.com/watch?v=KqEktuScSBk

Autor

  • Moldovan Roxana

    Are peste 20 de ani de experiență în presa print și online. Crede în puterea cuvântului scris. Recunoaște că e dependentă de știri și-i place să scrie și să citească reportaje și analize. La PS News, se axează pe scrierea de sinteze pe temele cele mai importante ale zilei.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: