Exerciţiu militar NATO în Marea Neagră, aproape de războiul Rusiei în Ucraina

Forte Navale
Sursa foto: Inquam / Daniel Stoenciu

Sute de militari și de nave de război ale Alianței Nord-Atlantice participă la manevre în imediata apropiere a războiului din Ucraina.

La exercițiul Sea Breeze 23.3 iau parte nave românești și din Statele Unite ale Americii, precum și militari din Ucraina, Franța, Marea Britanie, Bulgaria și Turcia.

Exercițiul care se va derula în Marea Neagră timp de cinci zile are ca principal obiectiv de a dezvolta capacitățile operaționale și tactice între țările participante în domeniul combaterii dispozitivelor explozive, în special a minelor marine aflate în derivă.

La exerciții participă un dragor, transportoare amfibii, ambarcațiuni blindate, un avion de recunoaștere și alte elemente de tehnică militară, scrie antena3.ro.

Statele Unite vin la acest exercițiu cu avionul de patrulare și recunoaștere maritimă și cu scafandri cu tehnica aferentă.

Exercițiul se derulează în perioada 11-15 septembrie, iar militarii din România se așteaptă ca și de data aceasta, în baza experienței din trecut, să fie supravegheați îndeaproape de armata rusă. S-a întâmplat întotdeauna în cadrul exercițiilor care au avut loc în Marea Neagră, însă, din fericire, nu s-au înregistrat incidente până în prezent.

Cine și cu ce participă la Sea Breeze 23.3
Potrivit Statului Major al Forțelor Navale Române, România și SUA organizează în comun, în perioada 11-15 septembrie, în zona de responsabilitate a Marinei Române din Delta Dunării și Marea Neagră, exercițiul multinațional Sea Breeze 23.3.

La exercițiu vor participa forțe din Bulgaria, Franța, Marea Britanie, România, SUA, Turcia și Ucraina.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL