Experţi în cibernetică participanţi la un eveniment în domeniu care a avut loc, sâmbătă, la Politehnica din Bucureşti, au subliniat nevoia de a avansa în domeniul tehnologiilor de securitate, precum şi importanţa cooperării şi colaborării interdisciplinare, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Române pentru Asigurarea Securităţii Informaţiei transmis Agerpres.
Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) a fost, sâmbătă, gazda secţiunii „Educaţie şi cercetare în domeniul securităţii cibernetice”, care face parte din conferinţa CyberCon Romania 2023, eveniment organizat de Asociaţia Română pentru Asigurarea Securităţii Informaţiei, în colaborare cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.
Prezentatorii acestui eveniment provin din instituţii şi organizaţii de renume, precum Institutul European de Inovaţie şi Tehnologie, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Centrul Naţional Italian pentru Competenţă în Securitatea Cibernetică, Universitatea Marymount, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, AI Multimedia Lab UPB, Eviden şi Women in Tech Romania.
Experţii invitaţi la conferinţă au adus în prim-plan importanţa fundamentală a educaţiei şi cercetării în acest sector în expansiune. Ei au punctat faptul că pregătirea adecvată şi „cunoştinţele solide” în domeniul securităţii cibernetice reprezintă „un element cheie” în lupta împotriva ameninţărilor digitale şi a atacurilor cibernetice.
Parteneriatele stabilite cu instituţii de prestigiu au consolidat impactul evenimentului. Printre partenerii instituţionali se numără Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, Centrul Naţional de Cyberint, Poliţia Română, Centrul Euro-Atlantic de Rezilienţă, Institutul Naţional al Magistraturii, Institutul European din România şi Institutul de Studii Financiare.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News