Fechet, despre proiectul care introduce posibilitatea ca în jur de 500 de urşi să fie împuşcaţi anual

urs
Foto: Observator de ursi

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Mircea Fechet a declarat, joi, referitor la proiectul de lege de la Senat avizat pozitiv care prevede posibilitatea ca aproximativ 500 de urşi să fie împuşcaţi anual, precum şi posibilitatea ca unii dintre aceştia să fie vânaţi în schimbul unei taxe, că „aşa cum arată el astăzi, nu-l putem susţine”.

El a mai spus că, deşi a trimis spre publicare în Monitorul Oficial un ordin privind otele de prevenţie şi de intervenţie, care face referire la 220 de astfel de exemplare, nu la 500, numărul de exemplare împuşcat este unul foarte redus, fiind vorba doar de 14 exemplare care au făcut obiectul ordinului respectiv. „Cu un singur lucru aş putea să spun că nu voi fi de acord. Acest lucru se referă la vânătoarea de trofee”, a mai precizat ministrul Fechet.

„Încă suntem în discuţii cu colegii din minister în legătură cu acest proiect. Aşa cum arată el astăzi, nu-l putem susţine, nu neapărat în legătură cu numărul exemplarelor ce urmează a fi recoltate sau împuşcate, mai pe româneşte, să nu ne ferim să spunem asta. Fără îndoială, numărul conflictelor între urs şi om a crescut în ultimii ani şi fără îndoială că există această nevoie de a lua nişte măsuri urgente.

Şi vă mărturisesc că, deşi am trimis spre publicare la Monitorul Oficial un ordin privind cotele de prevenţie şi de intervenţie, care face referire la 220 de astfel de exemplare, nu la 500 cât prevede proiectul de lege despre care îmi spuneaţi dumneavoastră mai devreme, să ştiţi că numărul de exemplare împuşcat e unul foarte redus”, a afirmat Mirceal Fechet, întrebat la finalul şedinţei de joi a Executivului, despre proiectul d elege avizat de Senat care prevede posibilitatea ca aproximativ 500 de urşi să fie împuşcaţi anual şi posibilitatea ca unii dintre aceştia să fie vânaţi în schimbul unei taxe.

Ministrul Mediului a subliniat că nu va fi niciodată de acord cu vânătoarea de trofee, mai ales că este vorba despre ursul brun care este o specie protejată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: