Fechet vrea ca Ministerul Mediului să nu mai avizeze din punct de vedere al protecţiei mediului şi şaormeriile

Sursă foto: ziaruldebacau.ro
Sursă foto: ziaruldebacau.ro

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Mircea Fechet a anunţat, joi, în contextul unei întrebări privind măsurile de reorganizare pe care le are în vedere privind instituţia pe care o conduce, că îşi propune ca Ministerul Mediului să nu mai avizeze din punct de vedere al protecţiei mediului şi şaormeriile, restaurantele, spălătoriile auto, acestea putând fi emite, fără probleme de către consiliile judeţene.

De asemenea, Fechet a precizat că „instituţiile de control de mediu trebuie să fie sub o singură umbrelă, pentru a nu mai exista această pasare a responsabilităţii de la o instituţie la alta”.

„Îmi propun ca Ministerul Mediului să nu mai avizeze din punct de vedere al protecţiei mediului şi şaormeriile, restaurantele, spălătoriile auto. Cred că aceste lucruri, în măsura în care ele vor fi acceptate de către Guvernul României şi sunt convins că vor fi, pot să treacă, fără probleme, la consiliile judeţene.

Sunt acte de reglementare uşor de emis şi cred că nimeni nu ştie mai bine decât autorităţile locale dacă e sau dacă nu e nevoie de un nou restaurant sau de o nouă şaormerie”, a explicat Mirceal Fechet, la finalul şedinţei de joi a Executivului, întrebat ce măsuri de reorganizare are în vedere pentru Ministerul Mediului.

Referitor la aspectele care ţin de instituţiile de control de mediu, Fechet consideră că acestea trebuie să fie „sub o singură umbrelă, pentru a nu mai exista această pasare a responsabilităţii de la o instituţie la alta”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: