Fiica lui Kim Jong Un va fi probabil succesoarea sa, consideră serviciile de spionaj sud-coreene

Sursa foto: X

Kim Ju Ar, tânăra fiică a liderului nord-coreean Kim Jong Un, care l-a însoţit la testele de rachete şi la paradele militare, este „cel mai probabil” succesoarea liderului nord-coreean, crede agenţia de spionaj din Coreea de Sud, fiind pentru prima dată când face o astfel de evaluare, scrie BBC.

Cu toate acestea, Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) al Coreei de Sud a declarat că încă ia în considerare „toate posibilităţile” pentru planurile de succesiune ale Phenianului.

Kim Ju Ae apare tot mai des alături de tatăl său de când a apărut pentru prima dată în public, la sfârşitul anului 2022.

„Pe baza unei analize cuprinzătoare a activităţilor publice şi a nivelului de omagiere pentru Kim Ju Ae de la prima sa apariţie publică, în prezent ea pare a fi cel mai probabil succesor”, a declarat NIS. „Dar ne păstrăm ochii deschişi pentru toate posibilităţile, deoarece Kim Jong Un este încă tânăr, nu are probleme majore de sănătate şi există multe variabile”, arată agenţia sud-coreeană de spionaj.

Se crede că Kim Ju Ae este al doilea ca vârstă dintre copiii liderului nord-coreean şi ar avea în jur de 10 ani.

Luna trecută, ministrul sud-coreean al unificării, Kim Yung-ho, făcuse o evaluare similară cu privire la fiica lui Kim. „Accentul continuu pus pe fiica lui Kim Jong Un poate fi văzut ca o dovadă că Phenianul se grăbeşte să arate intenţiile de succesiune pe fondul unor circumstanţe interne dificile”, a spus el într-o conferinţă de presă.

Observatorii au remarcat modul în care Kim Ju Ae este menţionată acum ca fiind o fiică „respectată”, mai degrabă decât „iubită”, aşa cum a fost prezentată pentru prima dată de propaganda oficială în momentul debutului său public din noiembrie 2022. Adjectivul „respectată” este rezervat celor mai venerate persoane din Coreea de Nord. În cazul tatălui său, Kim Jong Un, acesta a fost denumit „tovarăş respectat” abia după ce statutul său de viitor lider a fost clar, notează BBC.

Cetăţenilor nord-coreeni li se spune că soţii Kim provin dintr-o familie sacră, ceea ce înseamnă că numai ei pot conduce ţara. Kim va dori să se asigure că va transmite această mantie celei de-a patra generaţii de conducători ai ţării.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL