Franţa: 29.000 de migranţi au ajuns în Marea Britanie în acest an traversând Canalul Mânecii

Sursa foto: Europe 1

Aproximativ 29.000 de migranţi au traversat Canalul Mânecii în mici ambarcaţiuni pentru a ajunge în Marea Britanie de la începutul acestui an, comparativ cu 44.000 în aceeaşi perioadă din 2022, au anunţat luni autorităţile franceze, relatează AFP.

Prefectul delegat pentru apărare şi securitate al zonei de nord a Franţei, Louis-Xavier Thirode, a declarat că numărul persoanelor care au reuşit să traverseze Canalul Mânecii către coastele Angliei a scăzut cu 35% faţă de anul trecut.

”Traversarea Canalului Mânecii şi a Mării Nordului este extrem de lucrativă, există un trafic ce permite realizarea de profituri substanţiale întrucât investiţia este minimă şi profitul este maxim”, a adăugat Thirode.

Potrivit acestuia, aproximativ 300 de călăuze care îi treceau pe migranţi în Anglia folosind mici ambarcaţiuni au fost arestate în acest an. Aceste călăuze sunt extrem de inventive pentru a ocoli acţiunile autorităţilor şi găsesc în special locuri de plecare care nu sunt supravegheate foarte bine, a explicat oficialitatea franceză.

”Aceste reţele prosperă. Creşterea ajutorului britanic şi mobilizarea constantă a forţelor de ordine ne dau speranţe că aceste rezultate bune vor continua şi anul viitor”, a subliniat Louis-Xavier Thirode.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL