VIDEO V. Ionaș, sociolog – Cum se vor împărți voturile între cei trei candidați la Primăria Capitalei

Sursa foto: Inquam Photos / Oana Pavelescu

În contextul anunțului lui Cristian Popescu Piedone de a intra în cursa pentru Primăria Capitalei, sociologul Vladimir Ionaș a vorbit, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, despre felul cum se vor împărți voturile între cei trei candidați.

„Dl. Piedone rupe din voturile PSD, iar dl. Nicușor Dan rupă din voturile PNL. E o o chestiune pe care inclusiv liderii celor două partide probabil au văzut-o și de aceea a durat atât de mult această nominalizare a unui candidat”, a afirmat sociologul, adăugând că cei doi pleacă de pe primele locuri, în timp ce Piedone are, în momentul acesta cel puțin, cele mai mari șanse de câștig.

În ce privește poziția Gabrielei Firea, care a așteptat multă vreme să fie propusă drept candidat și posibile conflicte în interiorul partidului pentru că acest lucru nu s-a mai întâmplat, Vladimir Ionaș a afirmat că acestea țin de chestiunile interne firești ale fiecărei formațiuni.

„Am văzut oameni politici care erau foarte porniți împotriva liderilor sau a partidului, dar ulterior și-au dat seama că e foarte greu să câștige un astfel de război. Acestea sunt chestiuni care țin de politica internă a unui partid. Contează puțin spre foarte puțin pentru cetățeni. Sunt războaie politice care nu interesează foarte mult societatea, oamenii se uită ca la spectacol, dar impactul imediat asupra vieților lor este zero. Și, atunci, evident că fiecare poate să facă ce vrea în interiorul partidelor politice. Până la urmă își urmăresc niște obiective, niște interese ca peste tot în lume”, a încheiat Vladimir Ionș, directorul Avangarde.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: