Franța, Germania și Polonia vor dezvălui luni o acțiune comună contra dezinformării rusești

Sursa foto: X

Franța, Germania și Polonia vor dezvălui luni o nouă cooperare împotriva operațiunilor externe de dezinformare, provenite în special din Rusia, a anunțat șeful diplomației franceze într-un interviu acordat cotidianului regional Ouest France, transmite AFP, preluată de Hotnews.

Stéphane Séjourné, omologul său german Annalena Baerbock și polonezul Radoslaw Sikorski vor discuta, de asemenea, și despre noi atacuri informaționale lansate de Moscova împotriva celor trei țări.

Cei trei miniștri se vor întâlni luni în format „Weimar” la Château de la Celle-Saint-Cloud din Yvelines, nu departe de Paris, pentru a discuta, printre altele, problemele europene de apărare, inclusiv sprijinul pentru Ucraina sau situația din Orientul Mijlociu.

„Cele trei țări ale noastre au fost victimele aceleiași strategii de destabilizare. Luni, vom face anunțuri cu privire la o nouă cooperare împotriva dezinformarii și a atacurilor informaționale rusești”, a declarat Séjourné pentru cotidianul regional francez, într-un interviu publicat sâmbătă.

Până acum, atacurile au fost efectuate prin intermediul fabricilor de troli și a site-urilor de știri false.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: